algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
13°

En resposta a l'editorial del diari «Balears»

Sembla que el BLOC, passi el que passi, sempre és el culpable.
En primer lloc, el PSIB-PSOE, que és qui dirigirà el Govern, el Consell i ja ho fa a Cort, hauria de ser el més generós, ja que si no fos pels grups que li donen suport, el senyor Antic segurament ja seria a Madrid.

En segon lloc, el BLOC allò que ha de justificar davant la ciutadania és el seu compromís adquirit en el seu programa presentat als ciutadans i ciutadanes de les Illes. Per tant, el PSIB ha de facilitar al BLOC aquesta tasca, no només per la seva generositat, sinó per la representació parlamentària que té el BLOC, molt superior a la d'UM.

En tercer lloc, l'anhel d'un pacte de progrés â—precisament no hauria de ser com l'anterior «Pacte de Progrés»â— és el que tots desitjam, però no a qualsevol preu. Precisament per això, perquè la gent els considera els més progressistes, ho han de fer bé, i la millor manera no és claudicant respecte d'allò a què s'han compromès.

En quart lloc, si els socialistes ja han dit que sense la integració del BLOC no es formalitzaria aquest Pacte de Govern, això vol dir que al PSIB hi manca la responsabilitat de govern, per aconseguir un bloc de govern sòlid, amb un projecte comú, amb objectius clars, ferms i de futur. Aquesta maquinària forçosament ha de funcionar amb les polítiques socials, culturals, econòmiques i, sobretot, de País que el BLOC defensa. En cinquè lloc, és possible que el mandat de les urnes fos derrotar la dreta, però els ciutadans i ciutadanes d'aquestes illes, allò que valoren és la manera en què es fa. Ara s'iniciarà una nova etapa en la qual la majoria d'aquests ciutadans i ciutadanes veuen amb il·lusió un futur ple d'esperança, una nova manera de gestionar aquest País, i la recuperació de la nostra pròpia manera de ser. La pressió mediàtica hauria d'anar encaminada al qui té les ganes de liderar aquest canvi de model de País i no a qui hi vol contribuir, des de l'honradesa, la fidelitat i el compromís. La responsabilitat de formar un Govern de progrés estable i il·lusionador és de tots, començant pel PSIB-PSOE. També ho és d'UM. I el BLOC s'hi ha de sentir reconegut com els altres. Si no és així, el nou pacte de progrés no anirà bé i la dreta tornarà al poder. No es pot fer xantatge al BLOC demanant-li un exercici de responsabilitat quan precisament és el qui més la practica. No es pot fer xantatge al BLOC demanant-li lleialtat als qui l'han votat d'una manera tan poc explícita. Hi ha un programa, una lluita de defensa del territori (la Real, ses Fontanelles, gasoducte, segon cinturó, façana marítima, contaminació acústica de l'aeroport... només a Palma); hi ha la defensa i la promoció del català, hi ha la defensa del patrimoni cultural, hi ha polítiques cap a tots els sectors socials i d'edat, d'igualtat de gènere i d'integració dels immigrants... Què passaria si el BLOC acceptàs el pacte ja i després totes aquestes expectatives no es veiessin acomplides?

Resposabilitat per a tothom...

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.