Inopinadament s'està parlant sobre els avantatges i la salubritat que els aliments ecològics tenen sobre els tradicionals. Per poder disposar de dades reals l'Agència britànica de Seguretat dels Aliments ha presentat un informe elaborat per la Universitat de Glasgow que posa de manifest les diferències nutricionals entre la llet ecològica i la convencional. L'estudi mostra que la llet obtinguda amb sistema de producció ecològic «pot» contenir nivells més alts que la llet convencional d'àcids grassos omega-3 de cadena curta.
Això no obstant, aquests àcids de cadena curta tenen limitats beneficis per a la salut en relació amb els àcids grassos omega-3 de cadena llarga (amb beneficis cardiovasculars), que es troben només a l'oli de peix.
Els àcids de cadena curta poden convertir-se en els de cadena llarga, però la seva taxa de conversió és molt limitada. És per això que l'informe conclou, que el consum de llet ecològica als volums normals no proporciona la suficient quantitat d'àcids grassos omega-3 de cadena llarga per aconseguir uns beneficis per a la salut superiors als de la llet convencional, perquè això fos possible d'hauria de consumir tanta llet que supera la capacitat d'ingestió de l'ésser humà i la quantitat recomanable perquè no produeixi alteracions fisiològiques.
Domingo Martínez Madrid. (Rebuda per e-mail).
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.