algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

El camí de Ternelles

El passat 1 de juny, en ple de l'Ajuntament de Pollença, la corporació municipal acordava efectuar una proposta al Consell de Mallorca per tal de regular el camí de Ternelles, que des de la sentència del Suprem de l'any 2001 que declarà d'ús públic aquest camí, no n'ha regulat l'ús. Aquesta proposta, entre altres coses, limitaria a vint persones les que poden accedir-hi diàriament durant els mesos no afectats per la cria del voltor, és a dir de juny a gener, fet que com a ciutadà d'aquest municipi i d'aquesta illa consider excessivament restrictiu i que al meu parer, més que a criteris proteccionistes, sembla voler acontentar la propietat de la possessió de Ternelles. Si no, no puc entendre com es pot proposar aquesta regulació d'un camí que amb les dimensions que té la finca (una extensió de 1.270 hectàrees) pot acollir un nombre major de persones sense que això alteri l'ecosistema.

Em sembla sorprenent que la regulació del nombre de persones, com també l'ús exclusiu per a vianants del camí (fet que em pareix encertat), no vagi acompanyat de la regulació de les activitats de caça que es duen a terme en aquesta finca.

La conservació dels extraordinaris valors naturals és compatible amb l'ús públic del camí. Així, estic d'acord que les institucions adoptin certes mesures, controls i restriccions, emperò em pareix evident que la proposta presentada és massa restrictiva i dificultarà la visita a aquest paratge.

Per què no tenir-hi un accés lliure en grups reduïts i només haver de sol·licitar permisos especials quan els grups siguin més nombrosos? Així s'evitaria la massificació i es podrien regular i ajornar excursions massives.

Modestament pens que la proposta queda curta i que els membres de la corporació s'haurien de plantejar si aquesta regulació no provocarà que l'accés a aquest entorn privilegiat sigui innecessàriament complicat per a molts amants de la natura.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.