muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El PP tanca Som Ràdio

Ben segur que molts no coneixeran què era ni què representava Som Ràdio, així que en faré cinc cèntims. Somràdio va néixer com una emissora subvencionada pel govern anterior, en la qual els locutors emetien íntegrament en la nostra llengua i tenien una sèrie d'objectius ben clars: oferia música de qualitat en la nostra llengua, en castellà i en llengües estrangeres. Era motor de cultura; donava ressò i promocionava les propostes culturals que sorgien a la nostra comunitat. Promocionava els grups musicals locals. Oferia una informació diària: trànsit, notícies, el temps... tota aquesta informació centrada en les nostres illes. En poques paraules, era una emissora amb la qual ens sentíem identificats, ens era propera, estava feta aquí, per la gent d'aquí.

Però es veu que promocionar la nostra llengua, la nostra cultura fa tanta por als nostres governants, que han decidit tallar la subvenció de l'única ràdio que emetia en català per a totes les illes. I per acabar de fer, es senten rumors que també ens volen privar de TV3 i el Canal 33, ambdós canals amb molta qualitat i molt poc «telefems».

Tanmateix, els polítics demostren el seu talant no amb les paraules sinó amb els fets; i si un només observa fredament els fets, negar l'existència d'una emissora que emetia en la nostra llengua i promocionava els nostres esdeveniments culturals, és perquè precisament ens volen negar la nostra personalitat pròpia i la nostra cultura, que està aquí i ens identifica. Evidentment no els interessa que tenguem arrels, que ens estimem la nostra terra que ens ha vist créixer. Perquè si ens estimam aquesta terra i tenim personalitat pròpia, serem crítics, i ens pareixerà un desbarat construir faraòniques autovies i autopistes innecessàries (que ens faran arribar 3 minuts més prest a l'embós de l'entrada de Palma... al cost de 700 milions de les antigues pessetes per quilòmetre), segones vies de cintura, destrucció de parcs naturals (com el del Llevant, en el qual ronden interessos per construir un camp de golf en aquest paratge verge), megaparcs temàtics... I tant d'asfalt i formigó per què? Per cobrar sucoses comissions per part de poderosos interessos, que l'únic que al final volen és treure profit del ja ranci encant d'aquestes Illes, a costa de deixar empremtes inesborrables en el paisatge? Per enriquir el marit de «la dama de Mallorca», propietari de la concessionària asfaltadora...? I això ens volen vendre que és progrés? Aquesta és l'herència que volem deixar als nostres fills? No entenc com no entra en segons quins caps que Mallorca és un territori limitat, amb recursos i infraestructures limitades i que, per tant, és lògic no poder construir (destruir!) indefinidament. N'hi ha massa que es volen enriquir encara més, a costa del patrimoni de tots. N'hi ha massa que no es mereixen viure en aquesta terra. I per molt que ens privin de Somràdio, no deixarem de tenir veu, ni personalitat, ni cultura. Per molt que ho intentin no ens convertiran en desarrelats vulnerables a esser adaptats als gustos massius, clients perfectes per a les grans superfícies, dòcils i fàcilment enlluernables.

Xavier Ferrer Bauçà. (Rebuda per e-mail).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.