algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

Mascaró: “Hem de mostrar al món el que podem i sabem fer”

El president de l'Institut de l'Esport Hípic de Mallorca augura el GP Nacional més igualat dels darrers anys

123824
Ahir es va presentar el 78è Gran Premi Nacional de Trot. | S.Amengual

Agustí Mascaró, president de l'Institut de l'Esport Hípic de Mallorca, augura una de les edicions més igualades del Gran Premi Nacional dels darrers anys. Tant és així que posaria messions per "qualsevol dels vuit ocupants del primer grup". Mascaró confia que Son Pardo sigui una festa durant el cap de setmana i el Gran Premi, una finestra al món, gràcies a la retransmissió de la cursa a més de 50 països, per mostrar el que "podem i sabem fer".

Com es presenta aquesta edició del Gran Premi Nacional?

Esportivament parlant, crec que es presenta molt oberta: és una edició en la qual no hi ha cap favorit clar que estigui molt per sobre dels altres i crec que tots els cavalls del primer grup tenen opcions d'aconseguir la victòria. Quant a l'esdeveniment en si mateix, pens que s'ha convertit en una referència dins la societat mallorquina. És com anar a missa el dia de Pasqua. Hi ha molta gent que només trepitja l'hipòdrom el dia del Gran Premi.

Què podrem trobar a Son Pardo aquest cap de setmana?
Una festa. Hi haurà activitats per als infants com ponis, amenització musical, castells inflables, una banda de música, xeremiers i, com és lògic, corregudes de cavalls, que és un esport molt nostre i un espectacle digne del qual esperam que tothom en gaudexi.

Què pot oferir el trot de diferent per enganxar nous aficionats?
És un esport respectuós amb el medi ambient, molt net i que, a més, és molt nostre. Aquesta és la setanta-vuitena edició del Gran Premi Nacional: res no l'ha aturat, ni tan sols la Guerra Civil. I això és molt difícil de mantenir amb aquesta situació econòmica.

Tot i la crisi, podríem dir que el món del trot es troba en un dels millors moments?
Esportivament, sí. La qualitat de la cria i de les curses han experimentat una gran evolució en els darrers 5 o 6 anys. L'emperò és que ara la gent no pot mantenir tants de cavalls.

Pensau que després de les eleccions es mantindrà l'actual política de l'Institut?
Depèn del que diguin les urnes. Nosaltres, amb gairebé 600.000 euros menys, gestionam dos hipòdroms i hem augmentat un cent per cent els premis. De 540.000 euros en premis l'any 2007 hem passat a 1.150.000 en l'actualitat. Amb manco doblers gestionam el doble d'instal·lacions i hem doblat els premis. En qualsevol cas, en quatre anys i amb la crisi tampoc no s'han pogut fer miracles i hem hagut d'aprofundir en el caire social més que en la promoció.

Continuareu lligat al món del trot?
Sí, d'una manera o d'una altra. Si no continuu dins l'equip directiu de l'Institut, ho faré com a aficionat, propietari i menador. Sempre estaré lligat al món del trot: és una cosa de família.

Com valorau l'entrada de la PMU en les corregudes de Son Pardo?
La PMU ens ha ajudat molt, tant econòmicament con promocionalment. La Federació ha recaptat gairebé 700.000 euros i s'han apostat sobre les curses de Son Pardo al voltant de 20 milions. L'únic emperò és no haver pogut posar la PMU aquí al carrer, encara que ja tenim el camí fet. Hi ha una resolució del Ministeri d'Economia del Govern d'Espanya que ens assegura que és competència seva. Sabem que s'ha aprovat una nova llei que ara és al Senat per treure el reglament i jo crec que durant 2012 tindrem la PMU. A més, el Gran Premi per primera vegada serà una cursa PMU i Equidia el retransmetrà a més de 50 països, en els qual veuran el que podem i sabem fer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.