cielo claro
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 10.26°
13°

Un altre clàssic per arribar a la final

Rafel Nadal s'enfrontarà avui (16.00) a Roger Federer en les semifinals, després d'haver derrotat amb comoditat el francès Michael Llodra per 6-2 i 6-2

53372
Nadal en un joc en el partit contra Michael Llodra. | Juan Carlos Hidalgo

Rafel Nadal i Roger Federer tornaran a protagonitzar un dels clàssics del tennis modern en el partit de semifinals del Màsters 1.000 de Madrid que avui els enfrontarà a partir de les 16.00 h. En els quarts de final, el manacorí es va desfer amb comoditat del francès Michael Llodra per 6-2 i 6-2, mentre que el suís va patir un poc més per derrotar Robin Soderling per 7-6 i 6-4.
Fresc després de tenir dijous lliure per la retirada de l'argentí Juan Martín del Potro per lesió, el defensor del títol només va necessitar 75 minuts per vèncer Llodra.

L'estratègia de joc del francès, bolcat sempre a l'atac, es va repetir des del primer punt. El gal, en la seva primera ronda de quarts de final d'un Màsters 1.000, va complir amb el seu esquema fil per randa, però es va trobar amb el millor passador del circuit.

En els dos primers jocs, Llodra només aconseguí guanyar un punt, i aquest després de dues volees precises. Angoixat per la claredat d'idees del manacorí, el francès ho va intentar tot: restades amb deixades, pilotes lentes, atreure el mallorquí a la xarxa... El resultat va ser negatiu, perquè Nadal es va saber adaptar perfectament a cada circumstància, encara que d'altra banda exigí les millors volees del francès.

Si els resultats de Nadal contra jugadors dretans registren un balanç de 449-100, contra els esquerrans, Nadal s'hi sent encara més còmode: 54-5, amb la victòria d'ahir davant Llodra, també esquerrà.

Per la seva banda, Federer va complir amb els pronòstics. El número tres món, campió el 2009 i finalista l'any passat, es va prendre la revenja per haver estat eliminat en els quarts de final del Roland Garros passat i es va imposar al suec Robin Soderling per 7-6 i 6-4 en un partit en el qual es va trobar a faltar un poc de ritme. El de Basilea va tenir molts problemes per llegir el poderós servei de Soderling, però acabà fent emergir la seva qualitat per fer bons els precedents (15-1).

Amb rodatge

Després de desfer-se de Llodra, Nadal explicà que no creu que li passi factura el fet de no haver jugat en els vuitens de final per la lesió de Del Potro, ja que considerà que porta "un bon rodatge" en terra batuda amb vista a les semifinals, en què augurà un xoc "molt complicat". "Serà molt, molt complicat. Jugar contra Federer sempre és especial. És molt, molt incòmode", aventurà el tennista de Manacor.

Djokovic
i Bellucci es jugaran l'altra semifinal

El serbi Novak Djokovic es va plantar a les semifinals del Màsters 1.000 de Madrid després de derrotar ahir el valencià David Ferrer per 6-4, 4-6 i 6-3 i sumar la victòria 30 consecutiva d'ençà que ha començat la temporada. L'actual número dos del món s'enfrontarà en la penúltima ronda contra el brasiler Thomaz Bellucci, que en el torn del dematí va eliminar el txec Tomás Berdych per 7-6 i 6-3.

El serbi continua amb la cinquena velocitat posada, inassequible i amb la moral i la confiança a to. Si davant Guillermo García López només va necessitar 51 minuts, contra Ferrer va ser capaç d'aguantar la tremenda lluita que el de Xàbia li va plantejar des del fons de la pista. El partit va durar dues hores i 28 minuts, perquè el valencià va ser capaç d'anotar-se la segona mànega, el primer parcial que Djokovic perd aquesta setmana i el primer des de la final de Miami contra Rafel Nadal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.