algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

S'ha de rematar la feina

Rafel Nadal en té prou de guanyar un set davant el txec Tomas Berdych, número 6 del món, per classificar-se com a primer del Grup A i evitar haver-se d'enfrontar en semifinals al suís Roger Federer

43076
Nadal copeja una bolla davant Djokovic. | ANDY RAIN

Rafel Nadal té al seu abast tornar a ficar-se en les semifinals de la Copa dels Mestres, darrer gran torneig que falta en les seves vitrines. El seu rival a l'O2 de Londres (15.00 hores/IB3) serà el txec Tomas Berdych, davant el qual ha de guanyar com a mínim un set per assegurar-se la primera posició de grup i evitar complicar-se la classificació. El número 1 del món ha demostrat que s'ha adaptat a la perfecció a la dura superfície londinenca i, llevat de la seva travelada inicial davant el nord-americà Andy Roddick -contra el qual va cedir un set-, s'ha mostrat d'allò més segur sobre la pista de l'O2. El manacorí ni tan sols ha de menester superar el txec per ser primer del grup A, ja que si guanya un set en tindrà prou i evitaria així haver d'enfrontar-se amb Roger Federer abans de la final.

Una derrota de Nadal per dos sets a zero deixaria els dos tennistes a l'espera del que fes Djokovic contra Roddick. En aquest supòsit, una victòria del balcànic produïria un triple empat i la classificació es decidiria pels sets guanyats en els partits entre els tres jugadors. Si persistíssen les taules, llavors s'hauria de recórrer al quocientt de jocs (els guanyats menys els perduts). Nadal i Berdych, números 1 i 6 del món, respectivament, s'han enfrontat en un total d'onze ocasions, amb 8 victòries per al mallorquí per tres del de Valasske Mezirici. Aquesta temporada s'han trobat dues vegades, la darrera a la final de Wimbledon (6-3, 7-5, 6-4), i en ambdues ocasions ha vençut el manacorí.

A més, Berdych no ha aconseguit superar Nadal des de l'any 2006 en els quarts de final del Màsters 1.000 de Madrid, quan el vencé en dos sets per 6-3 i 7-6. Tots els triomfs del txec han estat sobre superfície dura, encara que el número 1 del món ha igualat l'estadística en els darrers anys col·locant taules, amb tres triomfs per a cada un sobre pista ràpida. Tot i la final de Wimbledon, el txec no està passant per la millor temporada, i encara que manté el número 6 del món -la seva millor classificació en el rànquing de l'ATP- pot tancar l'any en blanc i no afegir cap triomf als cinc tornejos que ja tenia en el palmarés. Si passa com a primer de grup, el rival de Rafel Nadal serà l'heroi local Andy Murray, que va acabar ahir amb les opcions de David Ferrer i es classificà en segona posició del Grup B per darrere de Roger Federer.

Ferrer cau i diu adéu al torneig

El número 7 del tennis mundial, l'alacantí David Ferrer, va perdre ahir per 6-2 i 6-2 el darrer partit de la setmana a les finals de l'ATP contra el britànic Andy Murray i avui tornarà a l'Estat espanyol sense haver guanyat un sol set en la competició. L'adéu de Ferrer (que es va conèixer a la mitja hora del tercer duel) i del suec Robin Söderling -que va perdre totes les seves opcions en la derrota davant del suís Roger Federer- situa com a segon classificat del grup B Murray, que fa aquesta passa endavant al costat del número 2 del món, Roger Federer.
Les probabilitats eren ínfimes per a Ferrer, ja que no solament havia de guanyar el partit en dos sets, sinó que a més la seva classificació exigia que el contrincant sumàs un màxim de sis jocs (set si disputaven un tie-break en tot el partit.

Federer, sense concessions

El suís Roger Federer, número 2 del món, va vèncer el suec Robin Söoderling per 7-6 (5) i 6-3 en el seu tercer partit de les finals de l'ATP, on es va garantir l'accés a les semifinals després d'acabar el primer set. Als cinquanta minuts de partit i amb una mànega d'avantatge al marcador, Federer, que va arribar a aquest tercer partit amb dues victòries davant d'Andy Murray i David Ferrer, va ser el primer que segellà el seu nom per a les semifinals d'aquesta competició i ho va fer com a guanyador del grup B. Federer, que va perdre l'any passat en semifinals d'aquest torneig contra el rus Nikolai Davidenko, campió el 2009, va arrencar amb confiança i una superioritat que el va portar a trencar el servei del contrincant tot just començar, sense fer cap concessió i demostrant que vol recuperar el seu ceptre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.