algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

Nadal entra a la final pels pèls

El tennista manacorí patí de valent i hagué de superar dues pilotes de partit

El número 1 del món, Rafel Nadal, disputarà la final del torneig de Tòquio després de salvar dues pilotes de partit davant el serbi Viktor Troicki (número 54 del món), a qui va vèncer per 7-6 (4), 4-6 i 7-6 (7), en dues hores i trenta-nou minuts de joc.

En el primer set, Troicki es va mantenir molt segur amb el seu servei i va resoldre sense problemes les dues pilotes de trencament cedides davant d'un Nadal que es va limitar a controlar el seu servei, faceta que li va funcionar ahir a la perfecció (18 punts directes), per acabar imposant-se en el tie break per 7-4

La segona mànega es va desenvolupar sota el mateix guió que la primera, encara que fou Nadal qui va haver de salvar dues pilotes de break. Troicki va aconseguir una tercera pilota, que no va poder salvar, el mallorquí i va assegurar el trencament de servei d'avantatge mitjançant els primers serveis per acabar imposant-se amb un marcador de 6-4.

No ho va tenir gens fàcil Nadal davant d'un Troicki que va arribar a servir amb 6-5 a favor seu en el tercer set i va tenir al seu abast la possibilitat de guanyar el matx, però el manacorí salvà dues pilotes de partit per guanyar un duel que li permetrà disputar la seva vuitena final de l'any.

En aquest tercer set, Nadal tampoc no va aconseguir trencar el servei al txec, per la qual cosa va vèncer sense un sol 'trencament de servei' a favor. En el tie break definitiu el malloquí patí per imposar-se per 9-7.

Després d'aquesta victòria en les semifinals de l'ATP 500 de Tòquio, que es disputa en superfície ràpida, Rafel Nadal situa el seu rècord personal en enfrontaments contra jugadors que no estan en el 'top-10' aquesta temporada, en 55-4, a més de batre la seva marca de victòries en una temporada, 65-8. La de Tòquio serà la seva vuitena final d'una temporada en què ja ha guanyat sis títols.

En l'altra semifinal, el francès Gael Monfils no va donar opcions al txec Radek Stepanek, al qual va batre per un doble 6-3 en tot just setanta minuts de joc. En els enfrontaments amb el jugador francès, Nadal presenta un balanç de 6-1 a favor.

Torneig de Pequín

Per altra banda, el serbi Novak Djokovic i l'alacantí David Ferrer disputaran avui la final del torneig de Pequín després de desfer-se del nord-americà John Isner i el croat Ivan Ljubicic.

Djokovic superà el seu rival en dos sets per 7-6 (1) i 6-2, mentre que Ferrer necessità tres mànegues per desfer-se de Ljubicic per 6-4, 4-6 i 6-4.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.