cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.41°

“No vull que em passi el mateix que l'any passat”

Rafel Nadal renuncia a competir a Barcelona, on ha guanyat les cinc darreres edicions, per no forçar la màquina i afrontar la resta de temporada amb garanties

Rafel Nadal va explicar ahir que la renúncia a defensar el títol del Godó és degud únicament i exclusivament al desig de "continuar jugant tan bé com pugui i com més temps millor", cosa que implica no repetir els excessos físics de temporades anteriors. "Estic perfecte i em trob molt bé, però no vull que em passi el mateix que l'any passat", declarà Nadal en una roda de premsa que oferí al RCT Barcelona i que aixecà una gran expectació.
S'hi esperava que el pentacampió del Godó al·ludís a algun problema físic, a alguna lesió, potser a la reaparició de la tendinitis crònica que li afecta els malparats genolls, però res d'això.

Nadal qualificà de "barbaritat" pensar que pot estar lesionat després d'adjudicar-se, amb l'autoritat que ho ha fet -cedint només 14 dels 74 jocs en disputa- el sisè títol a Montecarlo. Precisament per això, perquè es troba en un moment molt dolç, perquè juga "a un nivell grandíssim", vol que duri com més temps millor, i això implica cuidar molt el seu cos. "Perquè el meu tennis sigui bo, he d'estar físicament bé i aquest és l'objectiu principal", va assenyalar.

El manacorí, que sempre s'ha mostrat molt crític amb el calendari dissenyat per l'ATP, sobretot en relació amb la temporada europea de terra, volgué subratllar que renunciar a jugar a Barcelona no ha estat cap decisió premeditada. "No ho tenia previst: això ha de quedar clar. El tennis no és com el futbol. Tu no saps els partits que jugaràs i planifiques el calendari en els partits, no en els tornejos. Si hagués arribat a Montecarlo i hagués perdut dimecres, allò normal és que demà -avui per al lector-, hagués jugat aquí", argumentà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.