cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

Moyà, de baixa per temps indefinit

El mallorquí, que ha tingut molèsties a la cama dreta durant els darrers onze mesos, ha decidit prendre aquesta mesura després de les proves a què s'ha sotmès a Madrid. Avui fa deu anys del seu ascens al número1

El mallorquí Carles Moyà, exnúmero u del tennis mundial i actualment en el lloc 45è, té una lesió al tendó i a l’os de l’isqui, cosa que l’obligarà a estar apartat de la competició un temps indefinit, informà ahir en un comunicat el seu responsable de premsa, Benito Pérez Barbadillo. Una notícia que l’atzar ha fet coincidir amb el desè aniversari de l’ascens al número 1 del rànquing de l’ATP del jugador mallorquí. Segons l’esmentada font, Moyà ha sofert molèsties a la cama dreta durant els darrers onze mesos, la qual cosa li ha impedit rendir al màxim nivell. Després de l’eliminació en la segona ronda del torneig d’Acapulco, l’esportista balear va anar a Miami per passar unes proves mèdiques acompanyat del seu entrenador, Luis Lobo, i del fisioterapeuta, Pere Salas.

Quan tornà a ser a Espanya, Moyà va continuar sotmetent-se a diverses proves a Madrid per tractar de definir l’abast de la lesió i el temps que necessita per recuperar-se’n del tot. "És una decepció molt grossa. No m’esperava una cosa així i trenca tots els meus plans. He tingut molèsties tots aquests mesos, si bé teníem l’esperança que no fos res de rellevant per anar-me’n refent a poc a poc", assenyala Moyà en el comunicat. "No aconseguíem esbrinar el motiu del dolor, encara que la cama dreta no em responia i em feia mal en molts dels moviments que efectuava per arrancar i desplaçar-me. Ara em toca continuar les proves, descansar, fer repòs i digerir la ràbia i la resignació fins que no trobem l’abast de la lesió i ens posem a treballar immediatament per tornar a les pistes", afirma el palmesà, de 32 anys.

Moyà no podrà participar, per tant, en el torneig d’Indian Wells ni en el de Miami aquestes pròximes setmanes i, per decidir les següents competicions en els quals podrà prendre part, vol conèixer el pronòstic sobre l’abast exacte de la lesió. "Encara és aviat per saber quan podré tornar a recuperar l’activitat. En tot cas, tenc clar que hi vull tornar i que ho vull fer quan em trobi al 100% en tots els aspectes, siguin físics o mentals", indica.

El primer número 1

L’atzar ha volgut que la notícia de la lesió del palmesà coincidís amb l’aniversari del seu ascens al número del rànquing de l’ATP, el 13 de març de 1999. Moyà es va convertir en el primer representant del tennis espanyol que ho aconseguia. D’aquesta manera, el jugador balear en va desbancar el nordamericà Pete Sampras després de 262 setmanes i va mantenir el lloc de millor del món durant quinze dies. El palmesà hi accedí després de guanyar el torneig parisenc de Roland, una de les fites de la seva carrera, i el de Montecarlo. En 14 anys de competició, Moyà ha sumat 574 victòries i 21 títols, entre els quals destaca la Copa Davis de 2004, que va aconseguir juntament amb Rafel Nadal a l’equip.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.