algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Derrota agredolça de Nadal

El tennista manacorí caigué en semifinals davant el francès Simon, però serà número 1 fins a final d'any

El francès Gilles Simon, un especialista a salvar pilotes de partit, derrotà el manacorí Rafel Nadal per 3-6, 7-5 i 7-6 (6) de manera agònica en tres hores i 22 minuts. Avui lluitarà contra el britànic Andy Murray, botxí del suís Roger Federer a la final del Mutua Madrileña Màsters Madrid.

Amb el ciclista espanyol Alberto Contador en la pista entre els seus aficionats incondicionals, Nadal no va poder assolir per segona vegada la final de la capital espanyola (2005), tot i que va disposar de 4-2 i servei en el tercer set. Va sortir a la pista gràcies a les cures del seu fisioterapeuta Rafael Maimó, que va treballar a preu fet la seva espatlla esquerra. Tanmateix, es va trobar amb una roca anomenada Simon, un home que per arribar a la final ha aixecat sis pilotes de partit. Simon ha deixat constància de la seva fortalesa mental en superar sis punts de KO tècnic en dos duels, quatre contra el rus Igor Andreev en primera ronda i dos davant del nord-americà Robbie Ginepri en la tercera.

Nadal va arribar al matx havent sumat 80 triomfs aquesta temporada, cosa que només tres jugadors han aconseguit des del 2000, i somiava de tornar a la final de Madrid, un torneig que va guanyar el 2005 en vèncer en un partit èpic el croat Ivan Ljubicic. No obstant això, tudà massa ocasions, només convertí dos punts de trencament dels 22 de què va disposar, i això ho va pagar car.

Simon s’enfrontarà amb un jugador "convertit ja en home", com va definir el suís Roger Federer el seu botxí d’ahir, l’escocès Andy Murray, que amb 14 serveis directes es va imposar per 3-6, 6-3 i 7-5 en una hora i 56 minuts. Així venjà la derrota que el de Basilea li va infligir a la final de l’Obert dels Estats Units fa tan sols un mes.

Gilles Simon, entrenat per Thierry Tulasne, es va mostrar com allò que és, un jugador perillós, inassequible a la derrota fins al final. Vestit sempre de groc aquesta setmana, ha estat capaç de vèncer Federer en la segona ronda de Toronto enguany i de doblegar Djokovic en la segona de Marsella. A més, davant del de Manacor va esgrimir de nou les seves armes i aconseguí el segon set després de salvar set punts de ruptura.•

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.