nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Nadal guanya a Federer a Hamburg

El manacorí s'imposà amb 7-5, 6-7 i 6-3.

L'espanyol Rafael Nadal va tornar a provar que és un jugador excepcional i irreductible, al vèncer avui al suís Roger Federer, amo i senyor dels tornejos alemanys en els últims anys, en la final del Màsters Sèries d'Hamburg, per 7-5, 6-7 (3) i 6-3.

Tres setmanes després que Nadal amargués l'existència a Federer en la final de Montecarlo, l'espanyol es va fer amb l'últim Màsters Sèries sobre terra abans de Roland Garros, l'onzè del seu compte, per a assolir el títol 26 de la seva carrera, i el tercer aquest any (Barcelona i Montecarlo), venjant-se de la derrota que va encaixar aquí mateix en el 2007 quan Roger va tallar la seva ratxa de victòries en terra en 81 en l'última trobada. Era el 16 enfrontament entre ambdós, ara amb 10-6 per a l'espanyol que solament ha perdut una vegada en terra contra Federer, l'esmentada final d'Hamburg en 2007 (2-6, 6-2 i 6-0), única derrota també de Nadal en les 22 finals que el de Manacor ha disputat en argila.

Federer havia felicitat avui mateix a Nadal per la seva impressionant victòria en semifinals davant el serbi Novak Djokovic per 7-5, 2-6 i 6-2, després de tres hores i tres minuts de partit, sens dubte la millor trobada sobre terra aquesta temporada. El suís sortia com favorit, tenint en compte que davant l'italià Andreas Seppi sol va estar en pista 79 minuts, i que tot just ha sofert desgast (havia perdut únicament 19 jocs). Però el suís va haver de rendir-se davant l'evidència que l'espanyol és incombustible, gairebé extraterrestre, fins i tot en la seva pista talismà. Más encara si es té en compte que Federer, en una arrencada espectacular i ple d'encerts, es va col·locar amb 5-1 i va disposar d'una bola de set que Rafa va anul·lar, encara que el perill va augmentar quan l'espanyol va haver de recórrer al fisioterapeuta perquè li tractessin un dolor en la part posterior de la cuixa dreta, fruit del cansament del dia abans.

Per un moment el fantasma de la retirada de Nadal va sobrevolar la pista central de l'estadi Rothenbaum, on Federer ha guanyat el títol en quatre ocasions. Els gestos de dolor de l'espanyol així ho indicaven, i amb la proximitat de París, potser hagués estat el més lògic. Però el de Manacor va treure l'arpa que li caracteritza i allargant més els punts, soltant més el braç, i fent moure més al seu rival, va posar a Federer en dubte. Va salvar altre punt de set en el vuitè joc, i va guanyar set consecutius (7-5 i 1-0) davant la desesperació del helvético que va copejar la xarxa amb la seva raqueta, va cridar d'impotència i es va veure acorralat. Federer duia fins a avui 41 partits guanyats de forma consecutiva a Alemanya amb títols en Trobi (sobre herba) des del 2003 al 2006, consecutius, i els quals ha assolit aquí en 2002-04-05-07. No perdia en aquesta pista des que en 2003 l'australià Mark Phillippousis li derrotés en tercera ronda (29 victòries en 30 partits). I la seva classe no li permetia caure d'aquesta forma avui davant Nadal, i sobretot davant la presència del seu pare, Robert, en les graderies. El suís es va oblidar d'aquesta ruptura inicial en el segon set i va apuntar alt, va jugar amb estil, amb la classe d'un campió de Wimbledon i es va col·locar amb un inquietant marcador de 4-1 i 5-2, traient per a guanyar aquesta màniga.

Però a Federer li falta el que li sobra a Nadal, convicció. I si va fallar per a tancar el primer set amb el seu servei, també va pecar del mateix en el segon. Nadal, sobreposant-se a tot, li va desesperar des del fons fins al punt que el públic alemany va acabar reverenciándole. Va igualar 5-5 i fins i tot va tenir possibilitat de trencar per al 6-5, amb un immillorable 0-40, però l'espanyol va forçar el desempat. Un esforç erm perquè en aquest joc el suís va jugar amb major habilitat per a guanyar-lo. Encara que el desgast ja havia fet mossa en ambdós jugadors que buscaven la ruptura a mort i la fortalesa mental de l'espanyol va prevaler. Va ser Nadal el qual ho va assolir primer en el 3-1 i aquí va quedar sentenciat el duel. L'últim, punt, colossal, rubricó el gran duel de dues hores i 52 minuts. Ambdós jugadors descansaran aquesta setmana i es posaran a punt per a París. Allí es produirà el retrobo de Federer amb el seu entrenador espanyol José Figueres, amb qui ha treballat en Estoril i Montecarlo solament. Allí, Federer arribarà amb una marca de 15-3 en terra, mentre que Nadal ho farà, amb 15-1. Una sola derrota encaixada, davant Juan Carlos Ferrero en la segona ronda de Roma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per salvador coma, fa mes de 15 anys
en nadal es el nº-1 damunt terra i si guanya el torneig de roland garros passara a esser el nº-1 de totes les superficies. ben aviat el tendrem a dalt de tot.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente