muy nuboso
  • Màx: 11.42°
  • Mín: 7.77°
10°

Tot és a punt per a la gran festa del tennis

L'equip espanyol enllesteix la seva preparació de cara a l'eliminatòria de quarts davant Holanda

P.B. Palma.
L'equip espanyol de Copa Davis, amb la presència de dos tennistes mallorquins a les seves files per primer pic en la història -Carles Moyà i Rafel Nadal-, cercarà aquest cap de setmana el passaport a les semifinals de la Copa Davis i la seva revenja personal sobre Holanda, mirant ae coa d'ull l'eliminatòria que disputaran a Lausanna els equip de Suïssa i França, i de la qual sortirà el següent rival del vencedor de la d'Espanya-Holanda.

Tot es gairebé a punt al Coliseu Balear de Palma, seu de l'antic torneig ATP Mallorca Open, que és l'escenari escollit per la Federació Espanyola de tennis perquè Espanya intenti doblegar Holanda en el vuitè enfrontament entre ambdós països en aquesta competició. Fins ara l'equip espanyol ha aconseguit cinc victòries per dues dels holandesos, però aquesta vegada Carles Moyà, Juan Carlos Ferrero, Rafel Nadal i Tommy Robredo esperen venjar-se de la dolorosa derrota que els «tulipans» infligiren a Espanya a Eindhoven l'any 2001 quan defensaven la seva condició de campions en el primer compromís d'aquella temporada.

Els capitans de l'equip espanyol, Juan Avendaño, Jordi Arrese i Josep Perlas, igual que els quatre tennistes, tenen molt clar qui seran els que disputaran els partits individuals i quins el de dobles, però no ho faran públic i oficial fins avui, dia en què es farà el sorteig per determinar l'ordre dels partits. En aquest aspecte el mutisme ha estat absolut.

Sembla clar que Carles Moyà jugarà als individuals i que Nadal i Robredo formaran la parella de dobles. L'únic dubte està en saber qui serà l'altre jugador de 'singles': si Juan Carlos Ferrero o el manacorí Rafel Nadal. L'estat de forma del tennista d'Ontinyent és la principal incognita, ja que acaba de recuperar-se de la varicel·la, que li ha impedit competir en els Masters Series d'Indian Wells i Key Biskayne.

Malgrat tot, en les últimes sessions preparatòries Ferrero ha donat mostres de trobar-se totalment recuperat i s'ha entrenat amb absoluta normalitat. Tot i no tenir el ritme de competició dels seus companys, Ferrero no patirà les conseqüències del canvi de pista i velocitat de la bolla dels seus companys respecte a Miami, la qual cosa obra a favor de l'actual campió de Roland Garrós, qui podria repetir el partit de la final de l'any passat a París contra Verkerk.

Per altra banda, Jordi Arrese vol fugir de tot triomfalisme i malgrat que reconegué que Espanya és favorita per jugar a casa i en una superfície que li és favorable, reconeixia que «Holanda té dos tennistes dins els vint primers del món i s'ha imposat en les dues darreres ocasions en en les quals s'han enfrontat a nosaltres i ha demostrat ser millor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.