algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Suècia guanya els dobles i elimina Espanya de la Copa Davis

Javier Sánchez Vicario i Julián Alonso no varen poder fer res per aturar la parella sueca

Jonas Bjorkman i Nicklas Kulti afusellaren Julián Alonso i Javier Sánchez Vicario, i Suècia aconseguí la final de la Copa Davis per dotzena vegada en aconseguir el definitiu 3-0 que sentencia la derrota espanyola i estalvia majors sofriments a l'equip que entrena Manolo Santana.

Setanta-set minuts bastaren perquè el doble suec aconseguís un marcador d'escàndol (6-2, 6-2 i 6-2) en una exhibició per la seva part i en una patètica mostra d'inoperància per part de la parella espanyola, que, trencada, descomposta, sense capacitat de reacció i atropellada pel joc dels seus rivals, es va enfonsar sense remei.

Després del 2-0 de la primera jornada, el millor per a l'equip espanyol, va ser la rapidesa amb la qual es va definir la segona, tot i que fos per aquest resultat humiliant. Un ambient de desil·lusió més que de tristor omple ara la selecció espanyola, una vegada a les semifinals del Grup Mundial després d'onze anys, i sobretot, després del clima d'entusiasme que s'havia creat després de l'obtenció de la cinquena Copa Federació la setmana passada a Suïssa.

La pista coberta ha tornat a ser un infern del qual no han escapat els espanyols, com passà fa dues temporades a Pesaro (Itàlia) o en fa deu a Aarhus (Dinamarca), dos malsons més. Trenta-un anys han passat des que Espanya acudí a la final per darrera vegada, i encara que Santana insisteix que aquesta cita és cada vegada més a prop, la pista coberta és l'obstacle insalvable.

Alonso i Javier Sánchez no foren capaços de guanyar més que nou punts en tot el partit davant el servei suec que mai no va concedir una sola possibilitat de trencament. Els espanyols arribaren dues vegades al 40-30 com a la situació més propera al break. Aquesta fou la seva dèbil resposta davant el poderós duo nòrdic, que, molt més experimentat, amb més ambició i amb un joc resolutiu i sense contemplacions, envià l'equip rival al vestidor sense donar-li opció a suar la camiseta.

Espanya sumà la seva cinquena derrota consecutiva al doble des d'aquella excepció a Tarragona fa dos anys contra Dinamarca (Àlex Corretja-Tomàs Carbonell) quan l'equip lluità i aconseguí pujar al Grup Mundial.

Des de llavors sempre ha estat un punt perdut de sortida. Una cosa que preocupa Santana tot i que el capità de l'equip espanyol està disposat a continuar confiant en Julián i Javier, sempre que aconsegueixin adaptar el seu calendari als acords amb els seus habituals companys de dobles a l'ATP Tour.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.