cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Escacs Internacional i dona del 26 d'octubre al 29 d'octubre a l'Espai Suscultura

222577

Palma viurà una gran festa d'escacs on les grans protagonistes seran les dones i així el dijous 26 d'octubre, a les 18.00 hores a l'espai Suscultura, es presentarà l'activitat amb el nom 'Escacs i Dona' on la cubana Leancy Fernández número 1 del torneig internacional, conjuntament amb la campiona del 2021 la georgiana Lali Bibilashvili conversaran sobre els escacs i la participació de les dones, i realitzaran partides ràpides de 5 minuts amb nines i nins.

El dia següent i fins al 29 d'octubre arriba la tercera edició del Chess Mallorca Women, únic torneig Internacional femení que se celebra a les Illes Balears amb la participació de 27 dones de diferents llocs com les Illes Balears, altres territoris d'Espanya a més de Cuba, Ucraïna, Andorra, Perú, Argentina, Mèxic, Suïssa i Geòrgia; seran tres dies on les joves escaquistes de les Balears podran competir amb jugadores de millor nivell i continuar progressant dins l'apassionant món dels escacs.

Aquest any l'organització recau en el Club d'Escacs La Balanguera, l'associació Chess Mallorca i l'associació el Tauler, que aposten en donar oportunitats a les escaquistes de les Balears i fer créixer aquest esport dins les dones i a més han rebut el suport de la Federació Balear d'Escacs, del govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca, l'IME de Palma i Caixa Colonya i la cooperativa d'assegurances ètiques Arç.

El torneig es jugarà amb el sistema suís de 5 rondes amb partides de 60 minuts més 30 segons per moviment realitzat per jugadora i amb els següents horaris d'inici de les partides:

Divendres 27 d'octubre 1a jornada a les 20.00 hores.

dissabte 28 d'octubre 2a jornada 11.00h i 3a jornada 15 hores.

Diumenge 29 d'octubre; 4a jornada 11.00h i 5a jornada 15 hores.

En finalitzar el torneig, aproximadament devers les 18.00h del diumenge, es farà el lliurament de premis.

El mallorquí Pau Marín, a manca de 3 rondes, se situà novè del campionat del Món sub 12 que es disputa a Egipte.

Després de les vuit primeres rondes el campionat del Món cadet que es celebra a Egipte a Sharm El Sheikh i amb 502 participants, i a causa del conflicte, alguns països han cancel·lat la seva participació com Índia i França, mentre que altres països (el Canadà o Anglaterra) han anat amb menys escaquistes. Així i tot, el nivell és molt alt; en la categoria sub12 amb 92 escaquistes, el mallorquí Pau Marín amb 5,5 de 8 es situa al novè lloc, amb possibilitats d'aconseguir pòdium a les tres darreres rondes, de moment, només ha perdut amb el líder del grup, el vietnamita Dau, Khuong Duy, que domina la categoria amb 7,5/8.

Dos nacionalitzats espanyols el veneçolà Eduard Iturrizaga i l'iraniana Sara Hadem, campions d'Espanya absolut i femení d'escacs respectivament.

Eduardo Iturrizaga, el gran mestre nascut a Caracas de trenta-tres anys, per millor desempat que Alan Pichot i Maksim Chigaev, s'ha proclamat 88è Campió d'Espanya Absolut que ha finalitzat a Marbella per tercer any consecutiu.

Mentre en categoria femenina, també va caldre recórrer als desempats, i l'iraniana exiliada del seu país i recentment nacionalitzada espanyola Sara Hadem i gran defensora dels drets humans i de la igualtat entre dones i homes, va aconseguir el títol per davant de Marta Martín; lluitant pel títol absolut fins a les darreres rondes, finalitzant en el quadre final la desena. El bronze va anar a la canària Sabrina Vega, vuit vegades campiona d'Espanya.

Per altra banda, els representants de les Illes Balears, Salvador Castell amb 4,5 punts finalitzà el 48è i amb els mateixos punts Pablo Aguado fos el 56è d'un total de 96 participants.

Comença el campionat absolut de Menorca al Centre Cultural d'Alaior, es va donar el tret de sortida al campionat de Menorca amb la seva versió clàssica, amb partides de durada (hora i mitja per jugador amb increment de trenta segons per jugada), amb un participació de 31 a categoria absoluta i 34 a sub-1600. A la primera ronda hi hagué 13 victòries i unes taules a l'absolut, i als joves cap taules i 14 victòries, amb molt poques sorpreses. Aquest dissabte es disputarà a Ferreries a l'Auditori Municipal, la segona ronda.

Altres Notícies

La plaça de Joan March va ser el lloc on es celebra el VI Torneig open, festes de Ses Verges a la barriada d'es cós de Manacor, amb el patrocini de l'associació de veïns de Llevant i organitzat pel Club Reis i Dames, es disputaran 7 rondes amb 68 escaquistes i tres escaquistes finalitzaren amb 6 punts, donant el campionat en els desempats a Miquel Mulet del Foment Campos, 2n Daniel James de Reis i dames i tercer Didier Duque d'Incacs; millor femenina, Gabriela Vidal.

L'hospital comarcal d'Inca organitza el 28 d'octubre a partir de les 16.00 hores dos torneigs amb el lema 'Escacs i salut' a l'hospital comarcal d'Inca i organitzat pel Club Cercle d'Escacs d'Inca amb la col·laboració de la Federació Balear d'escacs, l'Ajuntament d'Inca.

Més informació a la web de la Federació Balears d'Escacs: https://www.fbescacs.com/ca/.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.