cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Un corredor menorquí i un català guanyen les set etapes de la Pyrenees Stage Run

221015

Més d'un centenar de corredors i corredores han participat en la Pyrenees Stage Run 2023, una cursa per etapes de 220 km que creua els Pirineus en set dies.

L'inici de l'aventura va començar a Ribes de Freser, i els participants han arribat aquest dissabte, 9 de setembre, a Salardú (Vall d'Aran), on finalitza la ruta.

En aquesta ocasió, els guanyadors en categoria masculina han estat l'atleta menorquí Alex Urbina i el català Roger Embid, integrants de l'equip Turmells Team, que s'han imposat com a vencedors en les set etapes.

En categoria femenina, han obtengut la victòria les austríaques de l'equip Summitsox, Nina Lang i Veronika Hamminger. L'equip Mountain Goats, format per la corredora txeca Kamila Subova i l'eslovac Jakub Turcan, s'ha imposat en la categoria mixta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Catalunya insular, fa 11 mesos
Dir menorquí i català, és una redundància, és com dir castellà i espanyol.
Valoració:2menosmas
Per Biel, fa 11 mesos
"1923: La nostra parla
La nostra parla era una societat presidida pel maonès Joan Mir i Mir, el qual havia escrit el 1917: "Per part meva, crec necessari dir-vos en primer lloc que estic del tot conforme que la nostra parla no és més que una petita variació de la llengua catalana, i em pens que tots arribarem a comprendre que som catalans, fills dels que varen prendre Menorca als moros i dels qui han anat venint d'aquelles hores ençà.

Catalans som i en bon català acabaran per escriure tots aquells que vulguin fer-ho així com toca". El desafiament no seria fàcil i sorgirien polèmiques per part d'aquells que defensaven el castellà. Però Joan Mir i Mir tenia les coses ben clares."

(Miquel Ferrà i Martorell, dBalears, 8-2-2012)
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente