nubes dispersas
  • Màx: 17.58°
  • Mín: 8.69°
17°

El Govern reconeix els esportistes paralímpics de les Balears que han participat a Tòquio 2020

El Govern, encapçalat per la presidenta Francina Armengol, la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, i el director general d’Esports, Carles Gonyalons, han reconegut al pati del Consolat de Mar els cinc esportistes paralímpics que han participat als Jocs Paralímpics de Tòquio 2020, que varen tenir lloc del 24 d’agost al 5 de setembre de 2021. L’acte ha completat la distinció que setmanes enrere es va fer als 18 esportistes balears als Jocs Olímpics de Tòquio, celebrat del 23 de juliol al 8 d’agost.

En l’acte, els distingits han estat el ciclista Joan Reinoso, el piragüista Adrián Castaño, el triatleta Alejandro Sánchez, el nedador Xavi Torres, tots ells mallorquins, i el futbolista menorquí Miguel Ángel Sánchez.

Cada un d’ells ha rebut el reconeixement de les Illes Balears de mans d’una persona significativa en la seva trajectòria esportiva. La Comunitat Autònoma distingeix enguany els olímpics i paralímpics amb una litografia creada expressament per l'artista mallorquina Maria Morell.

Durant l'acte, la presidenta s'ha dirigit als esportistes afirmant que, amb la seva competició, «ens heu fet gaudir moltíssim d'un espectacle meravellós», ja que l'esport «conjuga disciplina, ambició, companyonia, valors, salut i tantes altres coses que vosaltres heu fet de manera magnífica representant les Illes Balears».

Reconeixement

Adrián Castaño, el primer piragüista de les Illes Balears que participa a uns jocs adaptats, ha estat distingit per la quarta posició a les semifinals de la modalitat paracanoe KL 200 metres. Ha rebut la distinció per part del seu entrenador, Ismael Uali.

Joan Reinoso ha estat distingit pels seus dos diplomes aconseguits pels quarts llocs a la contrarellotge T 1-2 i en ruta. Li ha lliurat la litografia el seu entrenador, Pedro Mulet.

El nedador amb més medalles olímpiques de les Illes Balears, Xavi Torres, Premi Ramon Llull i Cornelius Atticus pel Govern de les Illes Balears, a més de Premi Nacional Olimpia i medalla d’or de la Real Orden al Mérito Deportivo del Consejo Superior de Deportes, ha estat reconegut pels seus sisens jocs paralímpics i pels dos diplomes aconseguits en els d’enguany pel sisè lloc a la final dels 150 metres estils i un altre pel setè lloc a la final de 50 metres S4. Ha rebut la distinció per part de la seva amiga i també atleta paralímpica Úrsula Pueyo.

Alejandro Sánchez ha estat reconegut en el seus primers jocs en la modalitat de triatló per la medalla de bronze a PTS4. El seu entrenador Miguel Ángel Bergas li ha lliurat la litografia.

Miguel Ángel Sánchez ha estat distingit pel diploma olímpic pel sisè lloc amb la selecció espanyola de futbol. Ha estat l’únic absent, el president de la Federació d’Esports Adaptats de les Illes Balears, Toni Pomar, ha recollit la distinció per part de Josep Vilaseca, delegat territorial de la ONCE.

Aquest és l’any en què la participació de les Illes Balears als Jocs Olímpics i Paralímpics ha assolit el seu rècord històric, amb una nòmina de 23 esportistes en total.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.