algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 9.88°
10°

Palma acull la primera vetllada de boxa femenina que se celebra a les Balears

Palma acull aquest dissabte la primera vetllada de boxa femenina que se celebra a les Balears, que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament i que tendrà lloc a les 20.30 hores al poliesportiu municipal David Muntaner, al Secar de la Real.

En una nota de premsa, Cort ha explicat aquest divendres que aquest acte, en què participaran 16 esportistes, reivindicarà i visibilitzarà el paper de la dona en l'esport, especialment en aquells predominantment masculins.

En aquest sentit, el regidor d'Esports de Palma, Francisco Ducrós, ha assenyalat que aquest esdeveniment, les entrades del qual s'han esgotat, posarà en valor l'esforç de les esportistes, «així com la seva capacitat de lluita i superació».

La vetllada comptarà amb la participació de la reconeguda boxejadora Farah El Bousairi, una de les púgils amb més projecció en la boxa femenina. D'origen marroquí, resideix des de fa anys a les Balears i el seu palmarès ja compta amb diversos títols de caràcter estatal.

Cort ha col·laborat en l'organització amb la cessió de l'espai i amb una subvenció de 2.850 euros a favor de la Federació Balear de Boxa. Aquesta aportació té per objectiu ajudar en la difusió i retransmissió de l'acte, que a més es podrà veure per Fibwi Televisió.

Segons el consistori, un dels objectius d'aquesta vetllada és treballar la importància de la integració a través de la boxa. Assegura que «més del 43 per cent de les llicències federatives a les Balears són dones, joves estrangeres o en risc d'exclusió social».

Així mateix, ha afirmat que s'ha detectat un augment en aquest esport de menors d'edat procedents de centres de violència de gènere. Per això, ha remarcat que «és important que les joves vegin en l'esport una sortida a situacions personals complexes».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per correcte, fa mes de 2 anys

Un acte que pot donar força de voluntat a moltes dones. Crec que està bé promocionar actes de defensa personal contra possibles abussadors, etc. Al menys pot defensar o desmitificar l´amor propi i la seguretat de les fèmines.

Valoració:3menosmas
Per Macià, fa mes de 2 anys

vetllada = vetlada

Valoració:0menosmas
Per balmany, fa mes de 2 anys

Si el boxeo, ya de por si, es un espectáculo realmente impresentable, donde cientos de púgiles han quedado tarados de por vida o simplemente se han ido al otro barrio, que ahora nos vengan las mujeres a repartirse guantazos (nunca tan bien dicho), es la gota que colma el vaso.
Como es natural, no estoy en contra de las mujeres ni que desarrollen cualquier actividad, pero lo del boxeo es para retirar la licencia a todos, sean hombres o mujeres.
Y Cort colaborando con eventos realmente repudiables. Así nos va.

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente