muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Victòria del britànic Dalkins

La prova va estar ben organitzada, amb més de 200 policies locals. No hi hagué embossos i els ciutadans varen poder circular sense gaire dificultat

54444
Els participants, vinguts d'un total de 59 països, van recórrer el passeig marítim de la ciutat i el centre històric. | Jaume Lladó - J.Lladó

El britànic Mark Dalkins, amb un temps de 2.34.17, va ser el gran protagonista de la VIII TUI Marató Palma i deixà enrere en el darrer quilòmetre el suec Mikal Zetterberg (2.34.26). El marroquí del Corre Caminos Toumi Danmani fou tercer i campió de les Illes Balears (2.37.50). A continuació, hi entraren dos illencs més: Carlos Martínez (Mallorca-Toni Peña) i Miguel Fernández Miniño (Gardenhotels Inca). El pobler Miquel Capó (Gardenhotels), guanyador els tres darrers anys, va patir problemes estomacals i entrà en el lloc número 22.

La primera dona va ser l'alemanya Sonja Oberem (2.51.53), que repetí triomf, seguida de la sueca Frida Södermark i la britànica Gabriella Maine. Maria Francisca Garau (Montuïri) entrà en setzè lloc (3.30.26) i es proclamà campiona de les Illes. La prova, perfectament organitzada, enguany no ocasionà els problemes de trànsit d'altres anys i es pogué circular sense embossos. Més de 200 policies locals -n'hi havia a cada cruïlla- organitzaren el trànsit.

Hi participaren un total de 9.205 atletes de 59 països durant els dos dies de competició, dels quals 1.404 sortiren en la marató i 3.487, en la mitja marató. Michel Lambertz, director de TUI, espera que "l'any que ve se superarà la barrera dels 10.000". La cursa està prevista el 21 d'octubre de 2012. Jonatan Gómez Espinosa (Gardenhotels Inca) guanyà amb autoritat la mitja marató, amb el temps rècord d'1.08.41. A continuació, hi entraren l'alemany Paul Althues i el britànic Stephen Litller. Els primers dels soldats participants va ser Edison Viñueza Vaca, 12è, i l'eivissenc Toni Riera, el segon balear, 20è; l'inquer García Albarrán, 21è, i el solleric José María Coca, 22è.

En la categoria de dones s'imposà la britànica Zoe West (1.26.03), seguida de l'alemanya Christin Kulgemeyer i la seva compatriota Bev Wright. Guillem Duran (ADA Calvià) va igualar el rècord dels 10 km, amb un temps de 31.53, i va entrar davant l'alemany Domenico Löffler i Miguel Molero. La primera dona va ser l'alemanya Anne Kopatschek (38.54), seguida de la finesa Maria Miettinen i la mallorquina Joana Perelló (ADA Calvià). En nordic walking, hi hagué doblet del país teutó, amb victòries de Friedel Heinen i Barbara Müller-Gracher.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Andreu, fa mes de 12 anys

Benvolgut company de Palma..Tots els dies de l'any hem de soportar els cotxes, transit, soroll..etc, etc...Per un dia a l'any que la ciutat queda tallada per a fer esport, i més un diumenge, crec que no és per exagerar tant.
Si que és cert que es paga el què vostè esmenta per la cursa, com a qualsevol cursa de cert nivell. Ja no només és el desplegament municipal, sino també tota la logística, menjar, begudes i obsequis per als participants queden coberts amb aquests diners.
Li faig una proposta...té tot un any per a preparar.se i entrenar per una de les cuses de l'any següent...10, 21 o els 42 Km..ànims!..ja veurà com ho veu d'una altra perspectiva, i a més s'ho passarà molt bé!!...Salut i a córrer!

Valoració:4menosmas
Per Un veinat de Palma, fa mes de 12 anys

A part de patir les molesties durant un parei de dies que ocasiona la carrera que sofrim els veinats de forma anual vull fer una pregunta als organizadors i de pas a l'Ajuntament: Es ver que es cobra 40 euros per correr la mitja marató i 80 euros la marató? Si es ver, repetesc, si es ver, no esteim els mallorquins pagant dues vegades per la carrera? Una per la inscripció i l'altre per pagar els funcinaris policials amb els impstos i per les molesties que ocasionen al transit i a la ciutat. Si, ja se que es una bona promoció per l'illa i ajuda al turisme, però haver de pagar aquestes barbaritats,...

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente