• Mín: 12.23°
13°

Thor Hushovd s'imposà en un gran esprint

L'espanyol Óscar Freire només va poder acabar en la sisena posició

El noruec Thor Hushovd es va imposar ahir en la prova en línia dels Campionats del Món de ciclisme de Melbourne (Austràlia), en la qual l'espanyol Óscar Freire va quedar sisè.

Després d'un recorregut de 262,7 quilòmetres, Hushovd va triomfar en l'esprint a la línia de meta de Geelong per davant el danès Matti Breschel i l'australià Allan Davis. Darrere ells varen acabar l'italià Filippo Pozzato, el belga Greg van Avermaet i Óscar Freire, que aspirava a convertir-se en el primer ciclista amb quatre títols mundials en la prova de fons.

Amb el mateix temps de 6 hores, 21 minuts i 49 segons entraren igualment, entre d'altres, l'australià Cadel Evans i el luxemburguès Franck Schlek. Després d'anar sempre atent al capdavant en els moments inicials, Óscar Freire perdé el contacte amb el grup principal en la setena volta. Després, va admetre que havia estat un moment de relaxació, però l'equip espanyol va haver de treballar a fons per reintegrar-lo al gran grup capdavanter, que incloïa tots els favorits. Tanmateix, l'esforç va passar després factura al tricampió mundial.

Els aspirants a la victòria varen reservar l'autèntica lluita per a les dues darreres voltes, amb Itàlia liderant els atacs, i el defensor del títol, Cadel Evans, estava alerta a qualsevol moviment.

Després dels intents d'escapada del belga Philipe Gilbert i de Cadel Evans, el rus Pavel Brutt i l'eslovè Janez Brajkovic varen protagonitzar noves arrancades, també fallides, i un nombrós grup de 40 corredors va enfilar de manera conjunta els 700 metres de la recta de meta, que feia una lleugera pujada. Als metres finals, Hushovd no va trobar oposició i va travessar la línia d'arribada en primer lloc amb claredat.

"He aprofitat una ocasió que potser no tornaré a tenir mai", va dir el noruec després de la victòria. Freire arribà en el grup inicial, però sense opció de vèncer.