• Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Cinquena Lliga per als homes d'Obrador a Son Rapinya

Els mallorquins remuntaren un 1-2 advers i s'imposaren per un ajustat i merescut 5-4 en una final vibrant. Derrotaren un gran Dismeva Valladolid en el Joan Seguí

ESPANYA HC 5
DISMEVA VALLADOLID 4

ESPANYA HC: Mason (Jaén); Pingüí, Pau Seguí, Ave, Modic, Nando, Jordi Seguí, Covelli, Sotlar, Jean Paul, Christian, Momo, Albert Tomàs, Sam Childs, Borja i Negro.
CPL DISMEVAVALLADOLID: Hnadl (Sánchez); Ercilla, González, Hamer, Tvrznik, Pérez, Roshchyn, Portero, Herrero, Polanski, Sinagl i Fernández.
GOLEJADORS: Sotlar (3), Alberto Tomàs i Borja per l'Espanya, i Polanski (2), Herrero i Hamer pel Dismeva.
ÀRBITRES: el valencià Vaño i el madrileny García. Encertada actuació en un partit difícil d'arbitrar.

L'Espanya no deixà passar la darrera oportunitat per conquerir el títol de la Lliga, el cinquè en set anys de competició. Només la victòria ajudava els homes de Jaume Obrador a aconseguir l'objectiu i lluitaren des del primer fins al darrer minut.

Els visitants, amb Àngel Ruiz d'entrenador, aprofitaren l'oportunitat per avançar-se al marcador, gràcies a un gol de Polanski, el millor dels cinc txecs del conjunt castellà i un jugador de reconeguda fama internacional.
L'eslovè Nejc Sotlar, amb tres gols, fou l'heroi d'aquesta finalíssima i empatà un minut després. Pareixia que els mallorquins agafaven la iniciativa, però un xut d'Herrero va sorprendre Mason, que demostrà que amb ell en els dos partits anteriors els resutlats haurien pogut ser molt diferents.

Passava el temps i tot indicava que els visitants arribarien al descans amb avantatge. L'Espanya no es desanimà i els encerts d'Albert Tomàs i d'Storlar possibilitaren arribar al descans amb la renda d'un gol (3-2).
En la segona metitat, continuà la lluita i Polanski torna a equilibrar el marcador. L'Espanya reaccionà i Sotlar i Borja donaven el màxim avantatge al conjunt de la plaça dels Patins (5-3).

Els homes de Jaume Obrador reralitzaren una bona defensa i només un gol de l'anglès Hamer escurçà distàncies. Els mallorquins aguantaren els atacs i el joc dur de Sinagle deixà els locals amb un home més en la recta final.
Els aficionats, entre ells el delegat d'Esports del Gorvern, Diego González, celebraren el triomf de l'Espanya, que demostrà, una temporada més, que és el millor de l'Estat i enguany amb doblet: Primera Divisió i Lliga Elit.