algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
19°

David Bustos : “Ara em toca competir amb els meus ídols”

Acaba de guanyar la medalla l'or de mig fons als europeus

Entre molts altres esports, David Bustos ha practicat la natació, el futbol i l'hoquei. Fa quatre anys va decidir provar sort amb l'atletisme, però no imaginava que hi arribaria tan lluny: ha aconseguit la medalla d'or en la modalitat juvenil de 1.500 m pista del Campionat Europeu d'Atletisme, que es disputà el cap de setmana passat a Sèrbia. D'aquí a poc Bustos farà denou anys i ara l'objectiu és destacar en la gran competició estatal, que es durà a terme a Barcelona dies 1 i 2 d'agost.

Enhorabona! No fa ni un mes que aconseguíreu l'or dels 1.500 a l'Estat espanyol en la modalitat juvenil. Ara, també a Europa!

És un honor. D'espanyols, només Reyes Estévez i Mateu Cañellas havien aconseguit aquesta medalla en uns europeus. La sortida no va ser del tot bona, però finalment vaig poder avançar el grup i vaig superar en gairebé un segon el segon classificat.

Heu competit en diferents esports. Qui vos hauria dit fa quatre anys que acabaríeu triomfant en el mig fons?

Sempre m'ha agradat fer esport. Fa anys, fins i tot vaig arribar a practicar-ne tres alhora! Dilluns, hoquei; dimecres, natació i divendres, judo. També he fet patinatge artístic, waterpolo, salt de trampolí, tennis i futbol.

Déu n'hi do! I com arribàreu a l'atletisme?

Quan jugava a futbol amb La Salle ja destacava per tenir bones cames, però va ser a l'institut on, arran d'una bona marca que vaig fer en unes proves d'educació física, una al·lota em va animar a provar sort amb l'atletisme. Al cap de poc, els tècnics de l'EBE (Escola Balear d'Esport) m'avaluaren i em digueren que, efectivament, aquest era el meu esport i que em cercàs un equip.

Deixàreu La Salle pel Metalnox-ADA Calvià. Supòs que estau satisfet del canvi...

I tant! Crec que l'ambient de l'atletisme és molt millor que el del futbol. No hi ha baralles amb els rivals i, a més a més, em permet viatjar molt!

Quina és la pròxima parada?

Barcelona, dies 1 i 2 d'agost, al Campionat d'Espanya d'Atletisme, en què competiré en la categoria absoluta dels 800 metres en pista. Fins ara he destacat en la juvenil, però ja em toca fer-me un lloc en la categoria absoluta. En aquesta la qualitat és altíssima!

Aspirau a una altra medalla?

És molt difícil. Hi haurà els millors migfondistes. Competiré contra els que fins fa no gaire eren els meus ídols!•

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.