algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Cavendish amplia la setmana fantàstica

L'esprintador britànic del Columbia guanya la seva quarta etapa en un dia sense canvis en la general

El britànic Mark Cavendish (Columbia) va confirmar el seu monopoli de l'esprint i va igualar, amb el quart triomf d'etapa, la seva marca de l'edició anterior, en aquesta ocasió en l'onzena, disputada entre Vatan i Saint Fargeau, de 192 quilòmetres, jornada de transició que va mantenir l'italià Rinaldo Nocentini amb el mallot groc.
Cavendish, que va recuperar el mallot verd, es va mostrar imperial en l'esprint, una vegada més sense rival, implacable a l'hora d'aplicar la punta de velocitat al perfecte treball del seu equip en la preparació de l'arribada. El ciclista de l'illa de Man ha cremat la moral de la llista d'esprintadors en aquest Tour de França.

La recta d'arribada "picava" cap amunt. No va ser un obstacle per a "Cav", encara que li va costar un cop més de ronyó que en les tres victòries anteriors. Va superar el nord-americà Tyler Farrar (Garmin) i el bielorús Iahudeni Hutarovitx (Francaise), amb un temps de 4h 17:55. Els favorits, bé gràcies. També gaudeixen d'una setmana fantàstica. Dilluns, descans; dimarts, vaga i dimecres, passeig. Potser arribaran frescs als Alps. La general, per tant, no va sofrir alteració. Nocentini continua lluint el mallot groc, el segueix Alberto Contador a 6 segons i el mític Lance Armstrong a 8. Els il·lustres pensen en l'etapa de divendres i a no caure en aquest tipus d'etapes.

La d'ahir va tenir un menú amb un perfil pla i dos cims de quarta categoria per a una etapa de les anomenades de transició, com totes fins ara amb l'excepció de la cronometrada per equips del quart dia. El recorregut, bo per a un esprint; el paisatge, molt agradable, esquitxat de llacs, castells, camps de cereal sec i boscos. Res millor per a una fantàstica excursió. Després d'un començament nerviós, ple de caigudes, una passarel·la que travessa la carretera es va esfondrar en el quilòmetre 14. Superat l'incident, dos voluntaris s'escaparen del grup per marcar el ritme i evitar que el gran grup fes la migdiada: un pivot belga, sostre del grup i de nom Johan Van Summerem (Silence), d'1,97 metres, i el veterà, i tanmateix debutant, polonès de 33 anys Marcin Sapa (Lampre).

Un avantatge de 4 minuts en el quilòmetre 73 va proporcionar solidesa a la fuga i tranquil·litat per a Contador, Armstrong i la resta dels companys de l'Astana. Els de Bruyneel es van aprofitar un dia més de la feina dels seus "equips gregaris", és a dir, l'Ag2r del líder Nocentini, entossudit a lluir el groc almenys un parell de dies més, i el Columbia de l'insaciable Cavendish, que està barallat amb l'afició local. En una marató de la inèdita meta de Saint Fargeau (42,195 quilòmetres), la renda dels escapats era d'1.50 minuts. Missió impossible per al belga i el polonès, depassats sense pietat per la marabunta a 5.000 metres del sonmi daurat. L'arribada va ser un calc de les anteriors. Per ventura, a causa d'una lleugera elevació de la carretera als metres finals, una mica més emocionant. L'americà Farrar va saltar des d'enrere com un coet, en aposta guanyadora. Va arribar a superar per uns centímetres Cavendish, però el britànic va recórrer al seu ampli repertori per demostrar que és el rei indiscutible de l'esprint en l'actualitat. El successor de Cipollini.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.