algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Mark Cavendish completa el triplet

El britànic s'imposà de manera insultant en una etapa marcada per l'absència d'auriculars entre els corredors

El britànic Mark Cavendish, del Columbia, ja té el seu triplet en el Tour de França després d'alçar els braços victoriosos en la desena etapa, disputada entre Llemotges i Issoudun, de 194,5 quilòmetres, en una jornada lenta, amb els corredors en vaga de pedals caiguts per la decisió de la UCI d'eliminar amb finalitats experimentals els auriculars d'enllaç amb el cotxe del director. Cavendish, de 24 anys, es va tornar a mostrar implacable a l'esprint i va guanyar amb la facilitat que el caracteritza per davant el noruec Hushovd (Cervelo) i el nord-americà Farrar (Garmin), espectadors d'excepció en la lliçó del corredor de l'illa de Man. El colombià Leonardo Duque s'hi va colar per quedar quart i l'espanyol José Joaquín Rojas (Caisse d'Epargne) va tornar a ser dels primers i va fer cinquè.

La festa nacional francesa es va estendre a tot el pilot, que va arrencar un altre full del calendari camí dels Alps, en una setmana que es presenta propícia per als esprintadors. La general no experimentà cap alteració, amb l'italià Rinaldo Nocentini (Ag2r) de groc, Contador a 6 segons i el nord-americà Lance Armstrong tercer a 8.
Finalment, i després d'una agra discussió de la majoria dels equips amb l'organització, els corredors sortiren sense auriculars, coneguts en l'argot ciclista com a "pinganets", aquests instruments que es col·loquen a l'orella per rebre ordres des del cotxe del director. "Imprescindibles per a la seguretat", segons els ciclistes, "nocius per a l'interès i l'espontaneïtat de la cursa", segons els mandataris del Tour, que reberen el beneplàcit de la UCI per dur a terme l'experiment.

Una vaga encoberta muntada pels corredors a l'avantsala de la sortida, a Llemogtes, era més que previsible. Es formaren grupets de debat i en un moment els ciclistes acordaren donar llicència als equips francesos. De manera que allons enfants de la patrie. D'entrada, obriren l'etapa de la festa nacional del 14 de juliol tres gals: Vaugrenard (Française), Dumoulin (Cofidis) i Hupond (Skil), equip, aquest darrer, convidat al Tour. S'afegí a la farsa el rus Ignatiev, del Katusha. Era una aventura condemnada que just aportà d'interès l'animació del públic al pas de la cursa pels pobles de la regió del Llemosí. Amb aquesta tessitura, l'escapada s'estabilitzà en un minut i mig. Tot calculat. El pacte entre cavallers rodadors incloïa que els equips dels esprintadors podien preparar l'arribada massiva. Fins i tot els guepards en podrien disputar la victòria. Una victòria en el Tour tampoc no es rifa amb bitllets de fira.

La feina de persecució, a càrrec del Liquigas de Bennati i del Milram de Ciolek i Fhoten, va fer diana 1.000 metres abans de la meta inèdita d'Issoudun. Va ser el final de la fuga del 14 de juliol, el final del somni del quartet de davant. El desenllaç es va discutir a alta velocitat. El Columbia en va assumir el control. Posà tres homes al capdavant, Cavendish sorgí quan faltaven 300 metres per a la meta i s'acabà el debat. Era el triplet per al britànic, que fa un any que guanyà 20 km enfora d'aquesta arribada, a Chateauroux. Sense auricular vencé novament, com els campions. Com sempre. I quedà a una sola victòria d'igualar les quatre de la temporada passada. Qüestió de poques hores.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.