cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

Primera pole per a Webber

El pilot asturià Fernando Alonso es va veure afectat per la pluja, fet que el relegà a la dotzena posició de la graella

El pilot australià Mark Webber (Red Bull) aconseguí la primera pole de la seva carrera al Gran Premi d'Alemanya, disputat al circuit de Nürburgring. Webber superà els dos monoplaces de Brawn GP de Rubens Barrichello i de Jenson Button, segon i tercer respectivament, en una classificació passada per aigua en la qual l'asturià Fernando Alonso (Renault) acabà en la dotzena posició, després de veure's afectat per la pluja.

Webber estrenà el seu palmarès en la qualificació marcant un temps d'1.32.230, més d'una dècima menys que els homes de Ross Brawn, i més de dues menys respecte del seu company d'equip, l'alemany Sebastian Vettel, quart, que no pogué oferir un resultat millor al seu públic.

La jornada estigué marcada pel renaixement de McLaren Mercedes, que col·locà els seus dos pilots, Lewis Hamilton i Heikki Kovalainen, en la cinquena i la sisena posicions respectivament, fet que confirma la millora iniciada i els converteix en l'alternativa a un Mundial monopolitzat des del principi per Brawn GP i per Red Bull.

D'altra banda, l'asturià Fernando Alonso, que passà amb solvència la Q1 i que havia acabat segon les sessions lliures del matí, es va veure afectat per la pluja en la segona ronda classificatòria, la presència de la qual perjudicà les seves aspiracions amb vista a la cursa d'avui, que també pot ser amb la pista banyada. Així, quedà relegat a la dreta de la sisena línia de la graella.

La lluita pels primers llocs en la definitiva tanda d'entrenaments se centrà entre un renascut Hamilton i els Red Bull. Aquests darrers ocuparan el primer lloc a la taula amb la bandera de quadres. Quant al britànic, signà la seva millor posició de l'any.

En els instants finals, els pilots de Brawn GP, que com és habitual no mostra totes les cartes fins a la Q3, es colaren entre els dos cotxes de Christian Horner i fou el brasiler Rubens Barrichello el més ràpid per arribar a la primera línia. Quant al seu company d'equip, el líder del Mundial, Jenson Button, quedà finalment tercer.

Adrian Sutil (Force India) es va convertir en la gran sorpresa de la jornada i va acabar en setè lloc, fet que suposa la seva millor qualificació.

La nota negativa de la prova la va marcar l'estancament dels Ferrari. Felipe Massa i Kimi Raikkonen acabaren en vuitena i novena posicions, respectivament, a més de dos segons del primer, cosa que els converteix en la quarta escuderia de la graella.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.