algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

Hushovd pren la glòria a Óscar Freire

L'esprintador noruec superà el ciclista cantàbric a la meta de Barcelona. Cancellara continua líder, mentre la carrera es dirigeix cap a Andorra

El ciclista noruec Thor Hushovd (Cervelo) sumà la seva primera victòria d'etapa en el Tour de França en imposar-se en la sisena etapa, amb l'arribada de la Grande Boucle a Barcelona, que va rebre el pilot amb la calor de la gent i el fred de la pluja que el va acompanyar durant els 181,5 quilòmetres de recorregut des de Girona. Feia 44 anys que la cursa gal·la no arribava fins a la Ciutat Comtal i en aquella etapa del Tour de l'any 1965 la victòria va ser per al corredor José Pérez Francés. L'arribada de la ronda a terres catalanes era una motivació especial per als ciclistes espanyols, amb l'afegit que el final a la muntanya de Montjuïc era propici per al càntabre Óscar Freire (Rabobank) i que el perfil no afavoria el britànic Mark Cavendish (Columbia) i reduïa el nombre d'aspirants.

Tanmateix, sobre l'aigua dels carrers de la Ciutat Comtal va emergir l'enorme figura d'Hushovd, que va saber elegir la roda del de Torrelavega, que no va poder aguantar el torcebraç amb el nòrdic i es va haver de conformar amb la segona plaça. I és que tal vegada Freire va arrencar massa aviat i, encara que va aguantar a la primera plaça, va ser superat als metres finals pel company de Carlos Sastre, potent al final, mentre que el murcià José Joaquín Rojas (Caisse d'Epargne) també va aconseguir fer-se un lloc en l'esprint final, tot i que tampoc no va poder amb el nòrdic. El suís Fabián Cancellara conservà el mallot groc de líder una jornada més.

La sortida de la sisena etapa va ser seguida massivament des de Girona i només la inesperada aparició de la pluja va deslluir una mica la jornada, cosa que provocà que el líquid element tingués gairebé més protagonisme que els mateixos ciclistes. La meteorologia va condicionar força la jornada i les caigudes van ser múltiples, i en elles es van veure involucrats, entre d'altres, el belga Tom Boonen (Quick Step), l'australià Michael Rogers (Columbia) i els bascs Mikel Astarloza i Igor Antón (Euskaltel). Malgrat totes les condicions adverses, l'habitual grup de valents ho va intentar i l'escocès David Millar (Garmin-Slipstream) va estar molt a prop d'emular l'èxit aconseguit dimecres pel francès Thomas Voeckler (Bouygues Telecom). A l'escapada, a més del britànic, es varen ficar el francès Sylvain Chavanel (Quick Step) i el seu compatriota Stéphan Auge (Cofidis), a qui posteriorment es va unir Amets Txurruka (Euskaltel). Millar, que abandonà la companyia dels altres tres pels carrers de Barcelona, acaronà la victòria, però fou capturat a falta de 2 km.

El mal temps desllueix la festa del Tour a la Ciutat Comtal

La pluja respectà ahir l'arribada dels ciclistes del Tour de França a Barcelona, que van trepitjaren la capital catalana procedents de Girona. No obstant això, al llarg dels 13 quilòmetres de circuit urbà que van realitzar hi va haver dues caigudes fruit de l'asfalt banyat, cosa que va fer que només unes 230.000 persones rebessin la serp multicolor. L'Ajuntament de Barcelona havia preparat un total de 450.000 cartolines grogues per aconseguir el rècord de l'ona més llarga, però a causa del mal temps sols varen sortir al carrer entre 230.000 i 250.000 espectadors, segons va informar el govern municipal. Emperò, sí que es va batre el rècord de ciclistes pedalant alhora sobre bicicletes estàtiques, quan un total de 453 persones van rebre el gran grup a ritme d'una classe multitudinària d'spinning que es va poder realitzar quan va minvar la pluja.

Al llarg de tota l'etapa, alguns aficionats sortiren al carrer malgrat les inclemències del temps, cosa que provocà que els ciclistes no rodassin mai sols, ja que sempre varen estar protegits per gent a banda i banda de la carretera. Quan passaven pels diferents nuclis de població es van veure nombroses banderes catalanes, entre les quals hi havia bastants estelades, en demostració de la implicació de la gent amb el pas de la ronda francesa després de 44 anys d'absència. Ja a Barcelona, el pas del Tour fou un "vist i no vist", afirmaren alguns aficionats, que animaven els ciclistes a mesura que passaven per davant ells a gran velocitat. Als balcons també esperaven alguns veïns que no volien perdre's cap detall. La cita va congregar barcelonins de totes les edats. Alguns es reunien davant els televisors dels bars i botigues d'electrodomèstics per seguir com anava la cursa fins que els ciclistes s'apropaven al punt on ells eren, quan partien tot seguit per veure els corredors. Durant la jornada no hi hagué incidències destacables.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.