nubes dispersas
  • Màx: 19.09°
  • Mín: 13.93°
19°

Koech inscriu el seu nom en el palmarès

El recorregut de la mitja marató palmesana, que passava pel passeig marítim, la part baixa de la ciutat i el centre històric, va ser molt competitiva. Tota la cursa es realitzà en una sola volta, sobre un total de 20.097 metres

Doblet africà en la XVII Mitja marató internacional Ciutat de Palma, sobre la tradicional distància de 20.097 metres. El kenyà Clement Koech millorà el segon lloc de l’any anterior i s’imposà enguany amb un temps d’1.04.22 hores, mentre que la marroquina Saliha Khaldoun vencé amb un crono d’1.15.51. Cap dels dos no pogué batre les plusmarques de la prova, organitzada pel Club Marathon Ramis Sastre-Toni Peña, que continuen en possessió de l’etíop Yerefu Birhanu, 102.18 el 2006, i de l’espanyola Ana Isabel Alonso, 1.13.01 el 1995. Es registrà una xifra rècord d’inscripció, més de 1.200 atletes de 34 països. Més de mil acabaren la cursa, entre els quals hi havia molts estrangers, sobretot alemanys.

Des dels primers metres s’escaparen tres corredors: els kenyans Clement Koech i Laban Korir i el marroquí instal·lat a Eivissa Ouais Zitane (Pitiús). En el km 5, a prop de l’Auditòrium, Korir començà a perdre terreny. El grupet perseguidor ja acumulava prop de dos minuts de retard. En aquest, hi havia el solleric Tòfol Castanyer (Montuïri 91.8). Les dues primeres dones, igualment amb una bona renda, foren la marroquina Saliha Khaldoun i l’etíop Sentayehu Teshome. Els dos primers passaren el km 10 amb un temps de 30.14 minuts i les diferències havien augmentat encara més. Tòfol Castanyer s’adonà que el ritme del seu grup era lent i s’allunyà dels seus companys de fuga. El solleric arribà quart a meta i si hagués llançat l’atac abans, hauria tingut moltes opcions d’assolir Laban Korir.

En passar per la part baixa de la ciutat i pel centre històric, Koech i Zitane continuaven junts. Baixant per la costa del Gas, camí al Molinar, Koech va sorprendre el marroquí i se’n va distanciar uns cent metres. Distància que va mantenir fins a la recta final, de manera que s’assegurà un altre triomf africà en la mitja marató palmesana. Tòfol Castanyer, que està preparant la Copa del Món de Curses de Muntanya, entrà amb 1.09.36, a prop de la seva millor marca personal. Un bon senyal per a la propera Copa del Món. Entre els vint primers es classificaren els següents atletes que viuen a les Illes: el marroquí Toumi Dahmani (Metalnox), 10è Carlos Martínez, 13è Joan Navarro (Montuïri 91.8), 14è Santos Martínez (Ramis Sastre), 17è Cirilo Jiménez (Metalnoz), 19è i Rafa Vallcanaeras (Amsitat), 20è.

La correguda de les dones es va decidir més prest. Saliha Khaldoun començà a deixar enrere Teshome ja en el km 10. La tercera, l’alemanya Steffi Janse, sempre va estar lluny de les dues corredores africanes. La millor mallorquina va ser l’artanenca Bel Ramis (Ramis Sastre), cinquena. Fou superada en els darrers metres per la corredora cega alemanya Regina Vollorant, que competí acompanyada d’un corredor guia. En la Cursa popular d’El Corte Inglés, sobre uns quatre quilòmetres, hi participaren més de 3.000 atletes que, a un ritme molt diferent, afrontaren el recorregut d’aquesta correguda, que arriba a l’edició número 8. La Mitja marató internacional Ciutat de Palma és la correguda insular amb més prestigi fora de les Illes i la nombrosa inscripció d’atletes centreeuropeus és cada any més nombrosa. Esperem que els organitzadors de la TUI Marató hagin assistit a la cursa i ofereixin enguany, a banda d’una major quantitat d’inscrits, un poc de qualitat per donar un aire més esportiu a una competició popular. Encara hi ha temps per preparar-ho.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.