algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
22°

El Mundial del 2009 es decidirà pel nombre de victòries i no pels punts

La xifra de punts aconseguida al llarg del campionat servirà per determinar els llocs següents de la classificació final

El Mundial de Fórmula 1 de 2009 es decidirà pel nombre de victòries en lloc de per punts, encara que no hi haurà medalles per als tres primers classificats, segons la decisió adoptada ahir pel Consell Mundial de la Federació Internacional d’Automobilisme (FIA). D’acord amb el nou sistema, el vencedor del campionat 2008 hauria estat el brasiler Felipe Massa (Ferrari), que va guanyar sis grans premis, davant els cinc del britànic Lewis Hamilton (McLaren), que aconseguí el títol. Només en cas d’empat en victòries, es recorrerà als punts sumats durant el transcurs del campionat per elegir el guanyador del Mundial, que comença el pròxim dia 29 a Austràlia.

La xifra de punts aconseguida al llarg del campionat servirà per determinar els llocs següents de la classificació final del Mundial després del primer, segons el Consell Mundial de la FIA. El màxim organisme de l’automobilisme aprovà també establir un límit al pressupost de cada escuderia en la temporada, que va ser fixat en 30 milions de lliures, en què hi haurà inclòs el salari dels pilots. Les úniques que quedaran al marge d’aquest pressupost, que serà vàlid fins a 2012, seran les despeses de de-senvolupament del motor d’origen, per als equips que ja el tinguin, i les multes que s’hagin ade pagar a la FIA. A canvi, el Consell permetrà als equips una major llibertat tècnica a l’hora d’elaborar els seus bòlits, com són sistemes aerodinàmics més eficients, alerons mòbils i una menor rigidesa quant a les revolucions màximes dels motors.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.