nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

El Tour 2009 està fet a la mida de Contador

La penúltima etapa arribarà al cim del mític mont Ventoux

El Tour de França va presentar ahir un recorregut per a la seva pròxima edició ple d’originalitat, fruit d’una recerca constant de la reinvenció. En aquest destaca la pujada a l’àrid i impressionant mont Ventoux el dia abans del final sumptuós dels Camps Elisis. Menys quilòmetres contrarellotge, el retorn de la cronometrada per equips quatre anys més tard, només tres finals altes i la muntanya repartida per tota l’edició seran algunes de les novetats del 96è Tour de França, que començarà el 4 de juliol a Mònaco, travessarà sis països diferents i completarà gairebé 3.500 quilòmetres.

Barcelona tornarà a acollir la ronda 44 anys després del seu darrer pas. Serà la meta d’una etapa que començarà a Girona i l’inici de la primera gran dificultat muntanyosa, l’etapa més dura del recorregut pirinenc amb final al cim andorrà d’Arcalis, segons el recorregut que desvelà ahir el director de la prova, Christian Prudhomme. La picada d’ull a Espanya es produeix mig segle després de la primera victòria hispana en el Tour, la de Federico Martín Bahamontes (1959), i després de tres triomfs consecutius de ciclistes espanyols.

L’Àguila de Toledo no va poder viatjar a París per rebre l’homenatge del Tour, però Pereiro, Contador i Carlos Sastre van presenciar en directe i amb cara de sorpresa el degoteig de reptes que va posar sobre el mapa Prudhomme. Un Tour fet a la mida de Contador.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.