• Màx: 17.64°
  • Mín: 10.39°
10°

Un golàs de David Villa tomba Itàlia

Espanya s'imposa a la campiona del món en un partit en què, malgrat dominar, generà dubtes

Espanya 1
Itàlia 0

Espanya: Casillas, Sergio Ramos, Marchena, Puyol, Capdevila, Marcos Senna, Iniesta, Xavi, Cesc, Silva i Fernando Torres. Albiol per Puyol, Villa per Fernando Torres, Albert Riera per Silva, Luis García per Cesc, Xabi Alonso per Marcos Senna, Arbeloa per Sergio Ramos.

Itàlia: Buffon, Panucci, Materazzi, Cannavaro, Grosso, Camoranesi, De Rossi, Pirlo, Perrotta, Di Natale i Luca Toni. Barzagli per Materazzi, Gatusso per Pirlo, Aquilani per Perrotta, Iaquinta per Di Natale, Zambrotta per Panucci i Borriello per Luca Toni.

ÀRBITRE: Fritz Stuchlik (Àustria). Amonestà Villa per part d'Espanya, i Materazzi i Zambrotta per part d'Itàlia.

Gol: 1-0: minut 77, Villa.

AGÈNCIES. Elx. La Selecció espanyola guanyà per la mínima (1-0) Itàlia en un partit amistós de preparació per a l'Eurocopa d'Àustria i Suïssa, disputat a l'estadi Martínez Valero d'Elx. Començà dominant Espanya amb claredat gràcies a l'aposta de creació inicial de Luis Aragonés amb els 'jugones' a mig camp: Xavi, Iniesta, Cesc i Silva, amb Torres sol a la punta d'atac. Tanmateix, els de Donadoni creaven molt de perill al contracop i, sobretot, a pilota aturada. L'àrbitre anul·là, per un suposat fora de joc, un gol de Luca Toni en el minut 12. Pirlo va treure una falta i el gegantí davanter italià mandà de cap la pilota al fons de la porteria de Casillas en una més que possible situació legal. Un minut després Silva tingué el primer gol del partit, però la seva rematada sortí fora per poc. En el minut 36 el combinat espanyol gaudí de la millor ocasió de la primera part en un xut de Torres que Buffon rebutjà amb els peus. Al límit del descans el porter italià justificà la seva fama de millor porter del món en treure una mà miraculosa després d'una rematada de Cesc. S'inicià la represa amb un ensurt per Casillas amb una rematada al travesser de Camoranesi. Els jugadors transalpins continuaven creant molt de perill a pilota aturada i demostraven el punt feble de Casillas. Espanya continuava jugant i arribava amb facilitat a l'àrea rival, però pecava d'innocent en els darrers metres. Mostra d'això va ser una gran jugada d'Iniesta que acabà amb un xut de Villa al cos de Buffon a tres metres. En el minut 76 Casillas salvà el seu equip en evitar el gol de Camoranesi en un contra un que salvà amb els peus. I quan pitjor ho estava passant 'la roja' arribà el golàs de Villa. Un mal rebuig de Cannavaro acabà amb una pilota solta a la frontal de l'àrea que el davanter del València engaltà de volea de manera espectacular. La pilota es colà per l'escaire dret de Buffon.