algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Itàlia, una pedra de toc amb categoria

L'actual campiona del món posarà a prova la ratxa de tretze partits sense perdre d'Espanya

La selecció espanyola tindrà avui (21.00/La 1) a l'estadi Martínez Valero d'Elx una nova pedra de toc d'entitat amb vista a l'Eurocopa d'Àustria i Suïssa d'aquest estiu en seu amistós davant Itàlia, l'actual campiona del món, davant el qual exposarà el seu bon moment de resultats i la seva manera de jugar.

Els homes de Luis Aragonés, un mes després de batre a La Rosaleda de Málaga a França (1-0), la subcampiona mundial, pugen un esglaó en exigència i cercaran oferir, a més de bon futbol, un altre marcador favorable que ratifiqui cert optimisme cap al torneig continental, encara que sense oblidar que el xoc és un amistós i la tensió no és similar a la d'un partit oficial.

I és que l'azzurra, igual com els bleus, està enquadrada en el «grup de la mort» de l'Euro 2008 al costat d'Holanda i podria ser rival d'Espanya en els quarts de final del Campionat d'Europa, pel que el partit pot servir com futur assaig.

El combinat estatal afronta el partit en un moment sòlid. Porta tretze partits sense conèixer la derrota, onze d'ells amb victòria, i no perd des de novembre de 2006 davant de Romania (0-1). Abans d'aquesta derrota, va poder amb Argentina (1-0), posteriorment va iniciar la ratxa a Old Trafford davant d'Anglaterra (1-0), i no la va perdre el passat febrer davant de França. Tampoc no s'han d'oblidar els èxits oficials a Aarhus davant de Dinamarca (1-3) i en el Bernabéu davant de Suècia (3-0)

Tots aquests resultats han consolidat la selecció i Luis Aragonés, els principals problemes del qual continuen sent la no presència de Raúl González i l'haver de prescindir de David Albelda, un dels seus homes fixos de sempre. Per això, per reemplaçar el valencianista, ha recuperat Marcos Senna (Villarreal), que es perfila com el substitut natural, i ha introduït la novetat de Rubén De la Red (Getafe). Tanmateix, en el Martínez Valero es presentarà la sempre competitiva, sigui quin sigui el caire del partit, Itàlia. Roberto Donadoni, que té un «cas Raúl» a la italiana amb Alessandro Del Piero i que no pot comptar amb Francesco Totti, la qual cosa priva d'imaginació l'equip, tot just ha retocat el bloc que va aixecar la Copa Jules Rimet a Berlín, llevat de la davantera.

Per això, l'encontre servirà per veure dues concepcions diferents d'entendre el futbol i Aragonés tornarà a provar si els seus jugadors de toc (Xavi, Iniesta, Cesc i Silva) poden amb la fortalesa habitual dels Gattusso, De Rossi i Perrota, i la sobrietat defensiva enrere dels campions del món, encapçalats des de la porteria per Buffon, que es mesura a Casillas, en un duel entre dos dels millors porters del món.

Però no serà aquest l'únic duel del partit. A dalt, el Savio d'Hortaleza tindrà l'oportunitat de veure l'estat de forma de Fernando Torres, que només va poder jugar 23 minuts davant de França, i de David Villa, bigoleador al Santiago Bernabéu i que no va estar davant dels gals, encara que tot sembla indicar que només un jugarà d'inici, amb un mitjapunta per darrere.

De tota manera, el davanter del Liverpool, que porta 20 gols en la Premier, té molèsties físiques i podria no participar en el xoc, el que privaria l'aficionat de veure en accción dos dels millors atacants del món de l'actualitat i és que en l'àrea contrària estarà Luca Toni (Bayern Múnich), «màxim golejador» de la Bundesliga amb 16 gols, i al que l'afició del Getafe podrà veure de prop en la propera eliminatòria de la Copa de la UEFA que l'equip madrileny jugarà contra el conjunt alemany.

Respecte a l'estadística entre ambdós combinats, els últims xocs amb l'azzurra han estat beneficiosos per a la selecció espanyola que en els seus tres amistosos anteriors va arrencar una victòria (2-0, el 2000 a Montjuïc) i dos empats com a visitant (2-2, el 1998 a Salerno, i 1-1, el 2004 a Gènova). Tanmateix, en partit oficial, la selecció espanyola només ha pogut una vegada amb el seu rival, fa ja gairebé un segle, en els Jocs d'Anvers de 1920.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.