nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
27°

Cruelles arriba amb tots els honors

El recentment proclamat campió d'Europa amateur fou rebut per familiars i amics

M.RAMIS. Palma.

Carles Cruelles no s'ho podia creure. La seva cara mostrà la sorpresa que li havia produït trobar familiars, amics i seguidors que esperaven l'arribada del nou campió d'Europa de trot amateur. «Inexplicable», afirmava emocionat.El menador palmesà demostrà la seva regularitat en la competició disputada des de dissabte fins a dilluns passat a tres hipòdroms belgues (Mons, Tongeren i Kuurne), en la qual va aconseguir un primer, un tercer, un quart i un cinquè lloc que li feren aconseguir el títol de millor conductor d'Europa.

El nou campió d'Europa amateur va destacar, molt humilment, que part del mèrit de la seva victòria es devia a la sort, ja que ni ell mateix s'esperava aquest triomf, i menys la rebuda que li oferiren. «Ha estat una victòria inesperada, em tingut sort», reflexionà, pensant en les condicions en les quals s'havia hagut de jugar el campionat en la darrera carrera disputada a l'hipòdorm de Tongeren, en la qual la pista estava totalment enfangada.

«En la darrera, que si hagués estat a Palma no s'hagués corregut, la pista estava impracticable. La veritat és que la sort i els cavalls em varen acompanyar», recordava el menador, que explicà l'estratègia que seguí. «M'havien explicat que el cavall era molt fort, en el principi era molt dur i estirava molt. Era molt mal de fer partir. Com que duia el número 1 vaig pensar que el millor era conservar la sortida, vaig quedar el darrer o el segon dels darrers perquè em va fer una gambada i vaig intentar conservar. A la darrera volta vaig atacar a mort i em vaig presentar a la darrera recta tot sol davant», relatava Cruelles.

El nou campió d'Europa recalcà que la seva tàctica passava per no desgastar el cavall. «El menador que intentava guanyar posicions al principi, normalment, al final no tenia cavall. El darrer dia vaig fer tot el contrari», digué.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.