• Mín: 13°
15°

Espanya assoleix el seu quart or

El combinat espanyol va certificar el seu domini continental

L'equip espanyol de natació sincronitzada aconseguí l'or en la prova del combo del Campionat d'Europa que s'està disputant a Eindhoven. D'aquesta manera certifica el seu domini continental amb la quarta medalla d'or en quatre competicions disputades.

Després dels primers llocs firmats per Gemma Mengual, el duo amb la mateixa Mengual i Andrea Fuentes i la prova per equips, el combinat espanyol s'adjudicà el quart or de l'Europeu i deixà clar que són el millor equip d'Europa davant l'absència del referent, Rússia.

Espanya va superar Itàlia i Ucraïna en el podi final del combo amb un exercici molt novedós des del començament. Acompanyades per la banda sonora de Cats, les d'Anna Tarrés tingueren una actuació perfecta, especialment en els elements de risc i en les combinacions d'individual, duo i equips.

El 97'900 recollit com a puntuació final no fa més que certificar l'excel·lent paper de l'equip espanyol, format per Alba Cabello, Raquel Corral, Andrea Fuentes, Thais Enríquez, Laura López, Gemma Mengual, Gisela Morón, Irina Rodríguez, Paola Tirados, Cristina Violan i Ona Carbonell.

Segona va ser Itàlia, que aconseguí provisionalment el primer lloc del podi amb un exercici molt original. Acompassades pel ritme de Foot Prints, les transalpines destacaren en la combinació de moviments de cames i braços i superaren d'un punt la seva nota preliminar. Tanmateix, el seu 95'100 no va ser suficient per ser primeres.

El bronze va ser per a Ucraïna, sota la música del Llac dels cignes de Txaikovski. Les eslaves realitzaren un exercici molt arriscat i creatiu, però molt acurat. El seu esforç es va traduir en la seva millor puntuació de la història, 94'100, i una meritòria tercera plaça.

D'altra banda, aquest primer lloc d'Espanya suposa el colofó perfecte per a una gran generació de nedadores que cercaran la cirereta del pastís als Jocs de Pequín. No debades, aquest metall suposa la seva quarta medalla en els darrers anys després del bronze en el Mundial de 2003, l'or en els Europeus de 2004 i la plata en el Campionat d'Europa de 2006.