algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 21°
25°

Villar modifica el reglament electoral perquè Alemany no es pugui presentar

L'assemblea general de la Federació Espanyola de Futbol aprovà la normativa per dur a terme les eleccions a la presidència en el darrer trimestre del 2008 i no a final de març

83866
Villar guanyà per golejada la votació realitzada ahir a l'assemblea de la RFEF i féu una nova demostració del seu poder al capdavant del futbol espanyol.

L'assemblea general de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) aprovà ahir un nou reglament electoral per realitzar les eleccions a la presidència en el darrer trimestre de 2008, amb unes exigències que dificulten molt la presentació del portaveu de la plataforma opositora, Mateu Alemany.

El futbol espanyol tornà a demostrar la seva confiança en Àngel María Villar, la persona que el governa des de fa vint anys, i va fer costat per àmplia majoria a totes les propostes de la seva junta directiva, centrades que desaparegui dels seus Estatuts la referència a la seva inclusió en l'ordenament jurídic espanyol (article 1, 4) i en la nova normativa electoral.

Sense atendre l'ordre del Ministeri d'Educació que regula tots els processos electorals de les federacions, ni l'acte de l'Audiència Nacional que fa tres dies va denegar a Villar la suspensió cautelar de l'esmentada ordre, el resultat de l'Assemblea suposa un nou desafiament al Consell Superior d'Esports (CSE).Ara és el CSE, a través de la seva comissió directiva, el que té la paraula perquè ha de donar l'aprovació final als canvis inclosos als estatuts i al reglament aprovat ahir.

Mentrestant, els seguidors d'Alemany confien que el «no» de l'Administració torni a canviar la situació, Villar es postulà com a candidat únic per iniciar el seu sisè mandat i tancà la sessió amb una crida a «la pacificació del futbol» i un significatiu «no podem continuar així».

El vistiplau al pressupost per a 2008 i a la liquidació dels comptes de 2007, definit com «l'exercici més brillant dels darrers 20 anys» per Villar, va precedir el debat sobre la modificació d'Estatuts per a la seva adequació a la Llei contra la violència i el racisme i els requeriments de FIFA.

L'oposició, representada ahir en els presidents de les territorials de Castella-la Manxa, Antonio Escribano, i Andalusia, Eduardo Herrera, qüestionà que la FIFA exigeixi que deixi de figurar als Estatuts la referència a la inclusió de la RFEF en l'ordenament jurídic espanyol. Disposats a acceptar la paraula de l'assemblea, ambdós van alertar dels perills de quedar al marge de la llei espanyola i van criticar el nou reglament electoral, «menys democràtic que el que proposa l'ordre ministerial» i que «retalla» les opcions de qualsevol a ser candidat a la presidència.

El nou reglament, aprovat per 115 vots a favor, 23 en contra i una abstenció, ha modificat les condicions per poder presentar-se com a candidat a la cadira presidencial. Així, només podran fer-ho futbolistes, àrbitres o entrenadors amb llicència en aquell moment, ser un dels 19 presidents federatius autonòmics amb una antiguitat no inferior a dos mesos abans de la convocatòria d'eleccions, i formar part d'algun òrgan de la RFEF, FIFA o UEFA, d'una federación o lliga estatal.

A més a més, tot aquell que es vulgui presentar a la presidència de la RFEF haurà de disposar, com a mínim, del 25 per cent dels membres de l'assemblea general, sense que hi pugui haver duplicitat en la concessió d'aquest aval. Sota aquestes condicions, Mateu Alemany, candidat al càrrec d'Àngel María Villar amb la Plataforma Federació de Tots, no podria presentar-se en l'actualitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.