nubes dispersas
  • Màx: 17.72°
  • Mín: 8.69°
17°

L'Audiència Nacional obliga la Federació a realitzar les eleccions

El tribunal creu que la reducció del mandat de Villar no és greu

L'Audiència Nacional acordà «denegar la mesura cautelar» sol·licitada pel president de la Federació Espanyola de Futbol, Àngel María Villar, en la qual es demanava la suspensió de l'ordre ministerial que regula els processos electorals de les federacions esportives. El tribunal també considerà que l'acurçament del mandat de Villar per uns mesos no és gens greu. La petició de no aplicar l'Ordre del 4 de desembre fou formulada per Villar i per la RFEF, que hi manifestaven les possibles sancions que podria aplicar la FIFA.

El tribunal rebutjà la petició perquè trobà que l'interès públic, consistent en l'execució adequada dels processos electorals que afecten les federacions esportives, ha de prevaler sobre l'interès particular. La sentència estimà que ni Villar ni la Federació no han provat els perjudicis que els causa l'aplicació de l'ordre ministerial.

En la reclamació, Villar al·legava que si no s'estimava la suspensió es produiria un «perjudici», ja que la seva finalitat era «desenvolupar el procés electoral de la RFEF conforme a la seva normativa interna i sense ingerències de l'Administració».

Adduïa que, amb l'ordre esmentada, que obliga a realitzar les eleccions en el primer trimestre a les federacions no olímpiques o no classificades per als Jocs de Pequín, es produeix un «acurçament indegut del mandat», ja que els quatre anys vencen el 26 de novembre de 2008. També destacava els «perjudicis esportius per al futbol espanyol», com «el greu risc de no-participació dels clubs i de la selecció en competicions per vulneració de la normativa de la FIFA», que prohibeix la ingerència dels poders públics en assumptes interns d'associacions nacionals.

La comisió directiva del Consell Superior d'Esports aprovà per unanimitat «reiterar la defensa de l'ordenament jurídic espanyol que regula els procesos electorals de les federacions esportives». La comissió directiva del CSD establí «que no hi ha incompatibilitat entre les normes de la FIFA i les espanyoles, que garanteixen la transparència del procés electoral».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.