algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.28°
10°

Bastarà sumar 42 o 43 punts per salvar-se?

La igualtat del present campionat podria obligar a un esforç afegit per aconseguir la permanència

94824
La temporada passada el Reial Mallorca certificà la permanència a cinc jornades per al final. Passarà el mateix enguany?

El president del Reial Mallorca, Vicenç Grande, llançà un missatge d'optimisme a l'afició després que l'equip sumàs el dotzè empat de la temporada davant el Betis a l'Ono Estadi i assegurà que malgrat els darrers resultats, que han deixat l'equip a tres punts del descens, «només estam a 13 punts dels 43 que asseguren la permanència».

Fent un cop d'ull a les darreres temporades, tenen raó que els fixen en 42 o 43 punts l'objectiu de la salvació, però enguany la Lliga està molt comprimida des de la desena posició a la divuitena i en les tretze jornades que resten per disputar hi podria haver sorpreses, per la qual cosa tal vegada el llistó per a la permanència sigui una mica més alt.

Existeix un precedent molt perillós en la temporada 1999/00, en què el Betis baixà a Segona Divisió malgrat haver sumat 42 punts. Entre aquell curs i el present hi ha un cert paral·lelisme: la Lliga també estava força igualada a la zona baixa de la classificació i hi havia molts equips implicats en la lluita per salvar la categoria. La temporada 1999/00, a aquestes altures del campionat, un cop disputades les primeres 25 jornades, la Reial Societat establia la frontera del descens amb 28 punts i entre el desè classificat, el Rayo, i els guipuscoans hi havia 6 punts de diferència. Enguany la frontera amb el descens, un cop superada la jornada 25, la marca el Deportivo amb 27 punts i entre el desè classificat, el Getafe, i els gallecs només hi ha 5 punts de distància.Arribat a aquest punt, qualsevol mala ratxa es pot pagar molt cara al final de la Lliga.

La temporada en què el Betis baixà a Segona, quan s'havien jugat 25 jornades, els andalusos eren catorzens i eren a quatre punts del descens. Actualment, el Mallorca és tretzè i n'és a només tres.Tot i que els balears són un dels dos equips, juntament amb el Barça, que encara no coneix la derrota en la segona volta, també és cert que el conjunt de Manzano només ha guanyat dos partits en els darrers quatre mesos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.