muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.59°
13°

L'Astana de Contador queda fora del Tour

L'empresa organitzadora de la ronda justifica la decissió pel perjudicis causats per l'equip al ciclisme

L'equip Astana, en el qual milita Alberto Contador, guanyador de la passada edició del Tour de França, ha estat exclòs de la pròxima edició de la Grande Boucle i d'altres carreres organitzades per l'Amaury Sport Organisation (ASO) pels casos de dopatge que ha protagonitzat en els dos darrers anys, segons va anunciar ahir la societat organitzadora de la ronda gal·la.

L'ASO explica en un comunicat que hav tingut en compte «els danys causats per aquest equip al Tour de França i al ciclisme en general, tant el 2006 com el 2007.» «L'equip Astana va trair, en efecte, l'any passat la confiança dels organitzadors que l'havien convidat sobre la fe d'una renovació promesa pels seus dirigents», va declarar la societat organitzadora.

L'ASO, no obstant això, reconeix que l'equip «ha canviat -tant en la seva estructura organitzativa com en la plantilla de corredors- i que per aquest motiu estarà «atenta» als esforços de l'Astana per viure una temporada 2008 sense assumptes de dopatge ni sospites. D'aquesta manera, «es podria considerar la seva eventual candidatura per a proves futures», anuncià la direcció del Tour de França.

Finançat amb capital del Kazakhstan, l'Astana estigué involucrat l'any passat en diversos casos de positius i especialment vistós va ser el del seu líder, Alexandre Vinokourov, durant el Tour de França. Ara n'arrossega les conseqüències tot i el canvi en la seva estructura organitzativa, al capdavant de la qual se situa el director belga Johan Bruyneel, i en la seva plantilla de corredors, que inclou entre altres efectius Alberto Contador, Antoni Colom, Levi Leipheimer i Andreas Kloden.

L'equip també ha quedat fora enguany dels participants en l'edició 2008 del Giro d'Itàlia, després que el 4 de febrer passat l'organització de la volta transalpina decidís no enviar-ne la invitació a Astana, que tampoc no podrà participar en les clàssiques franceses, ja que són així mateix organitzades per l'ASO.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.