Un gol del francès classificà els blaugrana davant el Vila-real

Barcelona 1
Vila-real 0

Barcelona: Víctor Valdés, Zambrotta, Puyol, Gabi Milito, Abidal, Márquez, Iniesta, Deco, Messi, Bojan i Henry.
Thuram per Puyol en el minut 45, Xavi per Márquez en el minut 67 i Ronaldinho per Bojan en el minut 75.

VILA-REAL: Diego López, Javi Venta, Godin, Capdevila, Cygan, Senna, Josico, Cani, Pires, Tomasson i Rossi.
Cazorla per Pires i Josemi per Rossi en el minut 45 i Bruno per Senna en el minut 47.

ÀRBITRE: Mejuto González (col·legi asturià). Amonestà Henry per part del Barcelona. Expulsà per doble amonestació el defensa visitant Cygan en el minut 43.

Gols: 1-0: minut 40, Henry.

El FC Barcelona accedí ahir a les semifinals de la Copa del Rei gràcies a un solitari gol d'Henry en 180 minuts (1-0; 0-0 en l'anada), però en el partit de tornada al Camp Nou tots els elogis se'ls va emportar un inspirat Leo Messi, que va tornar a completar una sensacional actuació, i també el porter del Vila-real, Diego López, que va aturar un penal a l'argentí.

El matx es va decidir en els darrers minuts de la primera part, en la qual en dues accions de Messi, la jove estrella argentina va treure dues grogues a Cygan, que va acabar expulsat. En la primera de les dues faltes, Henry va marcar de cap el gol barcelonista. A més de la sensacional actuació de Messi, en ocasions excessivament individualista, va brillar també el porter Diego López, que va donar gran seguretat i va neutralitzar gairebé tot el perill amb grans intervencions.

El Barça es va llançar a vèncer el partit des del primer minut, a partir del qual va aconseguir el control de la pilota, encara que va tenir els problemes habituals al Camp Nou, especialment quan el rival només el va deixar jugar en tres quartes parts del terreny per avançar la defensa. Fou també notícia ahir la reaparició de l'astre brasiler Ronaldinho, qui havia estat quaranta dies allunyat del terreny de joc i s'havia perdut els vuit darrers partits del Barça. Ahir Ronaldinho fou suplent per primer pic al Camp Nou i sortí a jugar en el minut 70 en substitució de Bojan, just abans que Messi fallàs un penal.