nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

La plantilla humilia la Fundació

Ni un sol futbolista del primer equip no acudí a la festa més social de l'entitat que presideix Grande

La plantilla humilià la Fundació Reial Mallorca. Ni un sol futbolista del primer equip acudí a la Gala del cinquè aniversari de la Fundació que presideix Vicenç Grande i que és la cara més social del Reial Mallorca. Ni un, tot i que la seva presència havia estat anunciada tant per la Fundació com pel mateix Reial Mallorca. L'acte serví també per presentar l'anuari d'activitats de la temporada 2006/2007. La cúpula mallorquinista, evidentment, acudí a la cita amb el president Vicenç Grande al capdavant. Francesc Antich, president del Govern de les Illes Balears; Ramon Socías, delegat del Govern a les Illes Balears; Francina Armengol, presidenta del Consell de Mallorca; Aina Calvo, batlessa de Palma; Mateu Cañellas, conseller d'Esports del Govern; Fina Santiago, consellera d'Afers Socials; no faltaren a la cita amb el rostre més solidari del Reial Mallorca. Els membres del consell d'administració Víctor Grande, Miquel Vaquer, Miquel Lladó i Àlvaro Delgado també hi foren presents, així mateix el tècnic Gregorio Manzano, el seu ajudant Gonzalo Hurtado i el director esportiu Nando Pons. El director general de gestió, Pere Terrasa, i el director general de comunicació i relacions externes, Matías Rebassa, exerciren també d'amfitrions.

La gala serví per repassar les nombroses activitats que la Fundació realitzà durant la temporada passada. El gerent Pere Terrasa fou el primer a dirigir-se a les més de 300 persones que omplien el teatre municipal Xesc Forteza. Després d'una breu intervenció en la nostra llengua es va passar al castellà «per respecte al tècnic Gregorio Manzano i als jugadors que ens acompanyen» "oblidà que no n'hi havia ni un". El director general de gestió tingué paraules d'especial agraïment per a l'exdirector de la Fundació Francesc Gálvez "ara director general de Projectes del Govern", que era present a l'acte. El director general de gestió del Reial Mallorca es referí també al compromís social de la Fundació, tot i que ja no abandonà el castellà.

Terrasa cedí la paraula als subdirectors de la Fundació Aurora Sampol i Miki Garro, que exerciren de presentadors. Sampol i Garro, en perfecte castellà, anaren donant pas als diferents vídeos "elaborats en la nostra llengua". Sampol i Garro, tot i la presència de les principals autoritats de les Illes, presentaren així la gala íntegrament en castellà, malgrat que l'anuari està redactat en català.

Els vídeos de diferents activitats realitzades durant la temporada anterior donaren pas també a la intervenció de diversos artistes. El programa destinat als petits mallorquinistes, les escoles d'integració, el projecte esportiu al centre penitenciari, les visites a l'Ono Estadi, l'Escola Femenina de Tecnificació, la visita nadalenca a Son Dureta, el Torneig Pobles del Món i les equipacions que envia la Fundació al tercer món foren protagonistes. Entre mig, Jaume Anglada cantà el seu popular Cridaré el teu nom i també hi actuaren Jaume Sobera i la jove violoncel·lista Laia Ferrer.

Gregorio Manzano pujà també a l'escenari per relatar la seva experiència a la presó quan acudí a donar una xarla als membres del programa de les Escoles d'Integració al Centre Penitenciari. Manzano acabà explicitant el seu desig que el 2008 pugui recordar-se com l'any en el qual el Mallorca conquerí la seva segona Copa del Rei. Vicenç Grande fou l'encarregat de tancar l'acte curt. Explicà que «el Mallorca té l'obligació de fer actes socials» i apuntà a la «humilitat i a la feina» com a claus per aconseguir l'èxit. Grande finalitzà el seu breu parlament dient: «Gregorio, me lo he apuntado. Hemos de ganar la Copa».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.