El FC Barcelona aguanta i deixa fora de la competició el campió

L'empat amb el Sevilla donà el pas a quarts a l'equip de Rijkaard

Barcelona: Valdés, Zambrotta, Puyol, Milito, Abidal, Márquez, Xavi, Gudjohnsen, Giovani, Henry i Iniesta.
Bojan per Gudjohnsen i Deco per Giovani.

Sevilla: De Sanctis, Alves, Dragutinovic, Mosquera, Adriano, Navas, Poulsen, Renato, Capel, Chevantón i Luis Fabiano.
Alfaro per Capel, Duda per Chevantón i Kerzhakov per Luis Fabiano.

ÀRBITRE: Pérez Burrull (Col·legi cantàbric). Amonestà Giovani i Márquez, del Barcelona; i Mosquera i Duda, del Sevilla.

E.P. Barcelona.
El Barcelona va resoldre a favor seu la primera final del curs després d'aguantar l'empat a zero davant del Sevilla per eliminar el vigent campió de Copa, gràcies a l'1-1 del partit d'anada, i classificar-se per als quarts. Els blaugranes feren valer l'1-1 del Sánchez Pizjuán i posaren fi a una bona ratxa dels andalusos de 15 eliminatòries sense perdre.

En el primer temps, els locals volgueren adormir el joc i el rival, que tractà de mossegar de bon principi, encara que després li va faltar encert. L'ocasió millor del Sevilla en el primer temps, i pràcticament l'única, va ser per a Chevantón que, tot sol a l'àrea petita, rematà fora una pilota.

El Barcelona tampoc no va fer gaire més en atac. L'1-1 del primer assalt li concedia un cert avantatge, encara que va cedir la iniciativa del joc. En absència d'Etoo, Rijkaard col·locà en atac Henry, Iniesta i Giovani. Un parell d'accions d'Iniesta i un contracop que va intentar culminar Henry, varen ser els intents del Barça en la primera part.

El joc es va animar en la segona. Els dos equips acceleraren el ritme. El públic del Camp Nou també es va despertar en veure a Bojan i Deco a la banda i el joc també es va beneficiar de l'entrada del jove ariet català per Gudjohnsen, en una mesura de Rijkaard per reordenar el seu atac. L'entrada de Bojan va revolucionar l'atac del Barça, que es va apropiar el partit. Giovani se'n va anar a la banqueta per la reaparició de Deco.

Quant al Sevilla, Jiménez canvià la davantera amb un quart d'hora de partit per endavant i retirà Luis Fabiano i Chevantón, per cercar una reacció amb Kerzhakov i Duda. Alfaro entrà per Capel.

El conjunt andalús recobrà força en els minuts finals i el Barcelona començava a perdre temps per aguantar el resultat. El final del duel fou d'infart.

L'ensurt va ser major amb el gol de Jesús Navas en el minut 85 que va ser anul·lat per fora de joc de Duda, i també, aquesta vegada amb una sonora protesta, quan Poulsen s'ajudà de la mà per rematar una pilota penjada a l'àrea que acabà salvant Valdés amb la cara.