algo de nubes
  • Màx: 20.17°
  • Mín: 13.1°
20°

Nadal i Moyà, a la pista a la primera jornada

El manacorí debuta davant de Viktor Troicki mentre que el palmesà ho farà contra Stefan Koubek

AGÈNCIES. Melbourne.

El tennista Rafel Nadal tornarà a liderar els jugadors de l'Estat espanyol en l'Obert d'Austràlia, primer Grand Slam de la temporada, en un escenari poc propici per a les alegries espanyoles i on el suís Roger Federer cercarà el seu quart campionat. El manacorí arriba a Melbourne Park esperonat pel seu recent final a Chennai i amb la possibilitat de convertir-se en número 1 del món si assoleix la final i depenent, sempre, dels resultats de Federer.

Beneficiat en aquesta ocasió per un sorteig benèvol, debutarà davant del serbi Troicki, procedent de la prèvia i número 126 del món. Nadal a priori no ha de tenir ensurts abans d'uns hipotètics vuitens amb Carles Moyà. El tricampió de Roland Garros cercarà millorar els quarts de l'any passat, fins ara el seu sostre en el «gran» de les Antípodes.

El mallorquí, que no tem la nova superfície del Vodafone Arena, mai no ha brillat a Austràlia. Es va estrenar el 2004 caient en tercera ronda davant de l'ídol local Lleyton Hewitt, i un any més tard va tornar a perdre davant de Hewitt en vuitens.

Després de perdre's la cita de 2006 per lesió, l'any passat va arribar envoltat dels dubtes sobre el seu estat físic i es va acomiadar a quarts davant el xilè Fernando González, que va acabar sent finalista. No obstant això, en vuitens va enlluernar amb una exhibició davant del jove britànic Andy Murray, que es va decidir en cinc mànegues.

Moyà, finalista el 1997 davant de Pete Sampras, ha estat el darrer tennista de l'Estat espanyol a donar una gran alegria en la calorosa cita aussie i es convertí en el segon jugador, després que ho aconseguís Andrés Gimeno el 1969, a optar al ceptre. El mallorquí, semifinalista a Chennai, intentarà rescabalar-se de les tres darreres edicions, en les quals no ha estat capaç de superar la primera ronda. En aquesta ocasió, el primer escull serà l'austríac Stefan Koubek, número 68 del món.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.