algo de nubes
  • Màx: 20.14°
  • Mín: 13.46°
19°

El futur és la fusió

Mateu Cañellas proposa a Palma, Inca i Muro integrar-se en un projecte únic

El conseller d'Esport i Joventut, Mateu Cañellas, presentà una proposta a Palma Bàsquet, Bàsquet Inca i Bàsquet Muro per unificar els projectes dels tres clubs mallorquins amb vista a la propera temporada i com a solució als problemes econòmics i esportius pels quals travessen les tres entitats. Segons la proposta del Govern, els tres clubs es fusionarien en només un i mantindrien durant dos anys, amb opció a un tercer, la suma de les ajudes que ara reben de manera individual.

Cañellas i el director general d'Esports, Biel Gili, que s'havien reunit prèviament amb els presidents dels tres clubs per separat, se segueren ahir junts per presentar-los la seva proposta. Guillem Alomar pel Palma, Joan Llompart per l'Inca i Miquel Ramis pel Muro sortiren de la reunió disposats a continuar fent feina per mirar de tirar endavant aquest projecte. «Si els tres presidents ja s'han reunit i han acordat que els seus gerents i tecnics es trobin en breu, vol dir que com a mínim consideren el projecte com una possibilitat interessant», expressà Cañellas en la roda de premsa posterior a la reunió.

Segons el conseller, la voluntat del Govern és només establir un marc d'estabilitat econòmica per realitzar un projecte ambiciós amb l'objectiu de tenir un equip ACB a Mallorca. «Nosaltres mantindríem dos anys, més un tercer segons com vagi el projecte, la suma de totes les subvencions que s'estan concedint ara des d'aquesta conselleria als tres equips», explicà Cañellas. El total d'aquestes ajudes arribaria al mig milió d'euros, ja que els dos equips de LEB Or tenen ara una subvenció de 187.000 euros cadascun, més 13.000 si juguen el play off d'ascens, a la qual s'hauria de sumar la que rep el Bàsquet Muro per jugar a la LEB Plata.

A més dels diners que aportarà el Govern, el nou club també tindria els ingressos que generaria la venda d'una de les places a la lliga LEB Or. Això sempre que els dos equips aconsegueixin salvar la categoria, ja que el Bàsquet Inca és ara mateix en posicions de descens. «Ara el que s'ha de fer és acabar la temporada, perquè tots tres equips tenen recursos per fer-ho, i a partir de llavors començar a preparar la propera com un projecte únic que pugui solucionar els problemes que tenen en aquests moments».

L'única condició que posarà el Govern als tres clubs per mantenir les ajudes després de la fusió és que es mantinguin les seves categories inferiors. «On no ens ficam és en quins seran els colors de la camiseta, on es jugarà o quin serà el nom» que adoptaran, digué Cañellas.

Precisament aquests temes poden ser els esculls més complicats de superar, sobretot a l'hora de decidir on jugarà el nou equip. «Tots tres presidents han afirmat que és un projecte interessant, allò que passa és que també és complicat. Dins el món de l'esport hi ha sentiments que s'entremesclen i els colors es viuen».

Quant al projecte esportiu, s'espera que en poc temps els tècnics de les tres entitats es puguin reunir per establir les condicions i les necessitats que tindria el nou equip, com també si tenir un o dos equips filials, ja que la iniciativa, a més de les dues places a la LEB Or, n'inclouria una a la LEB Plata, la del Muro, i una altra a la lliga EBA, on actualment juga el Palma Playa Park, filial del Palma.

«En el moment que s'unifiquin i només hi hagi un equip a Mallorca, potser apareguin patrocinadors disposats a fer costat al projecte davant de la possibilitat de jugar a l'ACB, fet que suposaria una repercussió mediàtica per a ells enorme. A més, en el moment que es produeixen canvis, es renova la il·lusió i es pot aspirar a coses que en aquests moments ja no es pensen», digué el conseller.

Cañellas explicà que la seva conselleria s'ha decidit a impulsar aquest projecte pels problemes econòmics dels equips, tots tres sense patrocinador, i davant de la possibilitat que algun dels clubs implicats pugui desaparèixer. «S'ha de mirar cap endavant perquè al darrere hi ha un precipici de dificultats econòmiques que pot fer que algun dels equips desapareguin l'any vinent, i fins i tot a mitjan temporada», finalitzà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.