algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.66°
17°

La caravana solidària no s'atura

Tot i les amenaces, la Fundació Dakar no ha suspès el projecte

La caravana promoguda per la Fundació Dakar Solidari, malgrat la suspensió de la prova Lisboa-Dakar, manté el seu projecte i té previst arribar a la capital mauritana Nuakchot el pròxim dia 14.

La comitiva, amb el suport de l'equip Repsol, ha aconseguit del Govern maurità les garanties de seguretat necessàries per dur a terme el projecte humanitari, ja que aquest s'ha compromès a crear un corredor pel qual puguin transitar sense perill els integrants de la caravana.

Segons va informar ahir un portaveu de la Fundació, els tres camions i els sis vehicles que integren la caravana transportaran 14 tones de material mèdic i sanitari, que serà lliurat a diversos hospitals de Nuakchot.

La col·laboració dels pilots de l'equip Repsol, que havien de prendre part en el raid, és total i concretament Nani Roma, que havia de participar en cotxes, i Marc Coma, en motos, estaran presents al recorregut i en el lliurament del material.

La Fundació Dakar Solidari té la intenció d'aprofitar la logística preparada per participar en el Lisboa-Dakar per poder arribar fins a la capital mauritana. El 24 de desembre passat quatre francesos van ser assassinats a Mauritània, país on havien de transcórrer diverses etapes. A causa que el Govern maurità no podia garantir la seguretat de la caravana i l'advertència dels serveis d'intel·ligència francessos de l'amenaça d'atemptat d'Al-Qaeda, es va decidir suspendre la prova.

Decisió prudent

Així, la ministra de l'Interior francesa, Michele Alliot-Marie, va qualificar la decisió de suspendre la carrera com a «prudent» i «sàvia», ja que l'organització Al Qaeda «vol cometre accions fortes i simbòliques» .

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.