nubes dispersas
  • Màx: 18.27°
  • Mín: 13.93°
18°

Nadal derrota Moyà en un partit èpic

El manacorí accedeix a la final, on es veurà les cares amb el rus Mikhail Youzhny

El manacorí Rafel Nadal, número dos mundial, va inclinar a favor seu el duel mallorquí de semifinals de l'Obert de Chennai després de batre per 6-7, 7-6 i 7-6 Carles Moyà, en un partit èpic que durà gairebé quatre hores. La durada del duel, insòlita en un partit d'un màxim de tres sets, demostrà la igualtat que presidí el joc i el caràcter irreductible d'ambdós jugadors, que es guanyaren l'ovació del públic. Nadal, primer cap de sèrie, cercarà demà el vint-i-quatrè títol de la seva carrera davant el rus Mikhail Youzhny, quart cap de sèrie, que superà el croat Cilic per 6-2 i 6-3.

El xoc entre Nadal i Moyà no defraudà ningú i ja des de la primera mànega, que durà més d'una hora, fou una exhibició de bon tennis entre dos jugadors que es coneixen d'allò més bé. Semblava que Nadal prenia la iniciativa, però Moyà no es torbava a replicar-hi.La successió d'empats acabà en el tie break, en el qual Moyà es mostrà més segur. Nadal, que havia iniciat el set amb un contundent primer servei, començà a cedir terreny en aquesta parcel·la. Gràcies a una restada millor que la del seu rival, Moyà s'imposà en la primera mànega per 7-6.

La segona no sortí de la mateixa situació d'equilibri fins que, en el cinquè joc, Nadal trencà el servei de Moyà. Però el palmesà igualà el marcador i trencà el servei de Nadal en el desè joc. Del 4-2 per a Nadal es passà al 6-5 per a Carles Moyà. El segon set, després que Nadal conservàs el seu servei en el dotzè joc, es tornà a resoldre en el desempat. Moyà hi adquirí un avantatge de 4-0, i Nadal reaccionà amb tres punts seguits. El manacorí sentencià aquesta mànega amb el seu segon punt de set (10-8).

Moyà havia deixat escapar una gran oportunitat però, lluny de rendir-se, en el tercer set aprofità el seu tercer punt de trencament de servei per avançar-se 3-2, després consolidà l'avantatge (4-2) i contingué la reacció de Nadal en el vuitè joc, en el qual disposà de tres punts de break. Però quan tot semblava perdut, Nadal va treure el seu caràcter de lluitador infatigable i en el desè joc del set decisiu, després de salvar un nou punt de partit, va igualar a cinc i, a continuació, es posà per endavant (6-5). Després d'aconseguir Moyà el joc amb el seu servei, el tercer set i el partit es resoldrien en el tie break. En el moment suprem, la moral de Moyà i les seves forces físiques es ressentiren davant d'un ressuscitat Nadal que li passà per damunt sense contemplacions: 7-1.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.