algo de nubes
  • Màx: 20.49°
  • Mín: 12.82°
20°

El Barça cerca la classificació matemàtica

Ronaldinho es perfila titular davant un Olympique de Lió que necessita puntuar per mantenir opcions

El Barcelona s'enfrontarà avui a l'Olympique de Lió a la penúltima jornada de la fase de grups de la Lliga de Campions amb un objectiu doble: puntuar per assegurar-se la classificació matemàtica per a la ronda següent i millorar la mala imatge que l'equip ofereix en els seus desplaçaments.

Al conjunt blaugrana li bastaria un empat per firmar la seva entrada en els vuitens de final amb antelació. Això no obstant, fins i tot amb una derrota podria classificar-se sempre que el Glasgow Ranger no guanyi a Stuttgart.

És tan poc el que li fa falta que tota la tensió gira al voltant de les suposades desavinences que regnen en el vestidor, les aparicions i desaparicions de Ronaldinho, i la dificultat de l'equip aquesta temporada per imposar-se lluny de Barcelona. L'estrella brasilera figura a l'expedició barcelonista en substitució del lesionat Henry. El francès té molèsties a l'esquena i al pubis. Oleguer també quedà a la Ciutat Comtal per un problema als isquiotibials. És de suposar així que Ronaldinho figurarà a l'onze inicial que sortirà a l'estadi de Gerland. La seva presència a la banqueta afavoriria encara més el debat sobre la figura del brasiler. La baixa d'Henry ha donat peu també a l'especulació sobre una possible titularitat de la nova sensació blaugrana, Bojan Krkic.

L'únic jugador que és dubte per al partit és Carles Puyol, encara que en principi podrà jugar.
El campió francès necessita empatar o guanyar per poder continuar amb aspiracions d'accedir als vuitens de final i no dependre del que succeeixi a Stuttgart. Poc queda d'aquell conjunt que sortí golejat del Camp Nou (3-0) o del que dues setmanes despés rebé un correctiu dur al seu camp davant el Glasgow Rangers (0-3).

En lloc de caure en una profunda crisi i assumir el seu estat de transició amb la partida dels seus futbolistes millors, com Abidal, Malouda o Thiago; i les lesions de Cris o del porter titular Coupet, el conjunt gal ha tornat a enlairar-se de manera asombrosa. A més de liderar amb autoritat el campionat francès, continua viu a Europa gràcies als seus dos brillants triomfs davant l'Stuttgart. Darrere aquest gran estat de forma hi ha tres davanters dels equips inferiors: Benzema, Ben Arfa i Govou. Això no obstant, no tot són bones notícies a Lió, ja que Benzema és dubte, després d'haver patit dissabte un cop fort a la cuixa dreta. En el seu lloc, tampoc no podrà jugar el txec Milan Baros, per un problema de genoll. Així, el més probable és que el brasiler Fred se situï en punta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.