cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

Espanya parteix com a cap de sèrie a Durban

El sorteig de la fase de classificació es realitza a la ciutat sud-africana, epicentre del futbol internacional

La ciutat de Durban es convertirà en l'epicentre del futbol internacional amb el sorteig de la fase de classificació del Mundial de Sud-àfrica 2010, el primer que es disputarà a l'Àfrica, en el qual Espanya partirà en el grup de caps de sèrie d'Europa. Llevat de l'Amèrica del Sud i d'Oceania, que han sortejat abans les seves fases de classificació, la resta espera per conèixer els resultats del sorteig.

El sorteig, al qual assistiran el president de la República de Sud-àfrica, Mbeki, i el president de la FIFA, Joseph Blatter, serà dirigit pel secretari general de la FIFA, Jerome Valcke, que emparellarà les seleccions de la zona asiàtica, després les de la Concacaf i les d'Europa i l'Àfrica.

Cinquanta-tres països europeus esperen la composició dels grups per concretar el nom dels 13 que representaran la UEFA a Sud-àfrica, entre ells Espanya, inclosa per la FIFA entre els caps de sèrie, amb Itàlia, Alemanya, Holanda, Portugal, Anglaterra, França, la República Txeca i Grècia.

Les seleccions de la UEFA formaran per sorteig 8 grups de 6 equips i un de 5 equips per disputar una lligueta amb partits d'anada i tornada. Els campions de grup es classificaran i els segons disputaran una segona ronda, que es jugarà amb quatre eliminatòries d'anada i tornada, els guanyadors de les quals seran a Sud-àfrica 2010.

L'Amèrica del Nord, l'Amèrica Central i el Carib (Concacaf), amb 35 seleccions i tres places segures i una de possible, jugaran una fase de classificació amb quatre rondes, a les quals s'aniran incorporant les seleccions més potents, excloses de les fases inicials. L'equip que acabi en quarta posició jugarà una repesca amb el cinquè de la zona sud-americana, que ja ha iniciat la seva fase de classificació, amb quatre que accediran directament al Mundial i una de altra que tindrà una darrera opció en la repesca amb la Concacaf.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.