muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Espanya cerca la classificació

Suècia serà el darrer obstacle pels homes de Luis Aragonés que amb un empat ja en tenen prou

80172

Espanya ho té tot preparat per estar el juny del 2008 a Àustria i a Suïssa, a la fase final de l'Eurocopa, meta de què el separen noranta minuts de batalla al Santiago Bernabéu davant Suècia, combinat que també té al seu abast el mateix objectiu. Fins i tot, la selecció va presentar aquesta setmana la nova samarreta que utilitzarà en l'esdeveniment del pròxim estiu. Ho va fer sense tenir encara el passaport matemàtic en el seu poder, encara que sí el virtual. L'equip de Luis Aragonés pot aconseguir el passi amb un empat i fins i tot amb una derrota davant dels suecs, si Irlanda del Nord i Dinamarca empaten a Belfast. Si no, una victòria li haurà assegurat la presència en la màxima competició europea.

El principal obstacle el va salvar Espanya el passat 13 d'octubre a Aarhus, quan va guanyar Dinamarca. Suècia és la darrera pedra en un camí aplanat i només una sorpresa ajornaria la possibilitat de classificació fins al dimecres a Las Palmas, on s'enfrontarà a Irlanda del Nord en un partit que tancarà la fase prèvia. Aragonés ha hagut de recórrer un tortuós camí per arribar al punt on es troba. Les dues derrotes de l'any passat davant nord-irlandesos i suecs i la seva decisió de no convocar Raúl González l'han perseguit. Aragonés ha resistit a tot, també a les veus que encara critiquen l'absència de Raúl. Fidel al seu criteri, Luis aconseguirà el bitllet per a l'Eurocopa sense el madridista, encara que li queda comprovar com ha digerit l'afició de l'equip blanc la seva determinació.

És una de les preocupacions de la Federació, que no vol el seu tècnic sotmès a un judici popular en un estadi que s'omplirà per ser testimoni d'una nit històrica, en la qual Espanya pot segellar la seva presència per vuitena vegada en una fase final del torneig continental. Tanmateix, Luis no està preocupat per la rebuda que li puguin tributar. Al seu cap hi ha només una victòria davant de Suècia que li permeti anar a Las Palmas de turisme.

Per això tornarà a confiar en els jugadors de toc i en el sistema que el va portar a l'èxit a Dinamarca el mes passat en el millor partit de la selecció durant la fase de classificació. Andrés Iniesta, que actuarà per la dreta, David Silva, per l'esquerra, i Xavi Hernández i Cesc Fábregas, pel centre, compondran la sala de màquines d'Espanya. El quartet de dissenyadors que fabricaran les jugades. Per davant d'ells, el valencianista David Villa serà com a únic punta i per darrere el seu company d'equip David Albelda protagonitzarà el paper de mig defensiu. Té Albelda una tasca fonamental en el grup d'Aragonés. La seva missió és ajudar la defensa, recuperar pilotes i no perdre la col·locació. A més, ha de donar sortida a la pilota des de darrere. Es parla molt dels jugadors de toc, però Albelda és, al costat d'Iker Casillas, una de les peces més importants per l'entrenador.

La defensa serà formada per Sergio Ramos i Joan Capdevila en els laterals i Carles Puyol i Carlos Marchena al centre. El dibuix és, en principi, atractiu. Espanya tindrà la pilota perquè juga a casa i perquè Suècia li cedirà la iniciativa. Els nòrdics intentaran explotar la seva velocitat i sorprendre al contracop, com van fer en el partit d'anada. Lars Lagerback, el seu seleccionador, no podrà disposar de Johan Elmander ni de Tobias Linderoth, el «Gatusso» suec i motor de l'equip. Són absències que han fet dubtar, més del que és habitual, Lagerback a l'hora de confeccionar l'onze inicial, sobretot en el centre del camp, i en elegir l'acompanyant en punta d'Ibrahimovic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.