nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 6.86°

Aragonés dóna per feta la classificació i espera el suport total del Bernabéu

El seleccionador espanyol confia en els seus homes i en el suport de l'afició

Luis Aragonés, seleccionador espanyol, espera que el públic del Santiago Bernabéu faci costat a l'equip davant Suècia i dóna per feta la classificació d'Espanya per a l'Eurocopa d'Àustria i Suïssa. Així ho va manifestar a la pàgina web de la Federació Espanyola de Futbol, en la qual, a més, va assenyalar que vol passar «de la manera més brillant possible» i no a través de l'empat entre irlandesos i danesos. «Volem passar tan brillantment com sigui possible. No seria ni guapo ni bo que arribàs a través de l'empat entre irlandesos i danesos. Esper que el públic faci costat massivament a l'equip al Bernabéu. Jo, com ells, em sent espanyol pels quatre costats», va dir Luis a la web de la Federació Espanyola de Futbol.

«Crec que Espanya té condicions per guanyar un torneig europeu o mundial si fa el que ha de fer i té la sort del campió», va afegir Aragonés. El tècnic va comentar que esperava que s'arribàs al final de la fase com s'ha fet, sense estar resolta. «Vaig dir en començar aquesta cursa que només molt a prop del final les coses estarien resoltes, i és això el que està passant en el nostre grup i en altres».

«Vam tenir un mal començament, encara que en cap dels partits no vam perdre; davant d'Irlanda del Nord i davant Suècia no vam ser inferiors. Contra Irlanda vam perdre un partit que no hauríem hagut de perdre mai i contra els suecs vam fer un gol que no va pujar al marcador, que era l'1-1, i que va propiciar el contracop del 2-0, perquè els nostres s'estaven abraçant, celebrant el gol. Tot i així, sempre vaig estar segur que ens classificaríem», va manifestar.

Luis va assegurar que mai no va dubtar de la classificació «perquè és el que em toca com a seleccionador». «Primer, jo he de confiar en la meva gent; segon, perquè en el pla tècnic, en el de jugar, en el de tocar, som millors que la resta de seleccions del grup». Aragonés va expressar que sempre va estar tranquil, malgrat les crítiques. «Jo sempre he estat tranquil, fins i tot quan no guanyam perquè era conscient del que teníem. He estat tranquil i content, a més, perquè els jugadors s'han lliurat a tothora, han oferit el millor que tenien i mai no s'han reservat res, i això és el més important de tot».

Per l'entrenador és clara la forma de joc d'Espanya, basada en el control de la pilota. «Quan em vaig fer càrrec de l'equip vaig dir que físicament érem inferiors partint de moltes altres seleccions, de manera que ens havíem de decidir pel joc que Espanya tenia en aquests moments, que és el dels seus jugadors: molt bona transició de la pilota, tenir-la i jugar, des d'enrere i enmig». Del públic del Santiago Bernabéu Luis Aragonés espera que donin suport «massivament» a la selecció. «Jo, com ells, em sent espanyol pels quatre costats i sempre estaré amb l'equip del meu país: abans, ara, que som seleccionador, i quan deixi de ser-ho», va dir el màxim responsable tècnic del combinat espanyol, que no se sent pressionat per l'ambient que pugui trobar al Bernabéu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.