nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

La victòria és imprescindible

Els dos clubs illencs, Bàsquet Inca i Palma Aqua Màgica, necessiten els punts per no cedir terreny

El derbi illenc, entre el Bàsquet Inca i el Palma Aqua Màgica, que es disputa avui, a les 21 hores, en el Palau d'Esports de la capital del Raiguer, arriba en un mal moment per als dos clubs, ja que ambdós són a la zona baixa de la taula classificatòria. Els àrbitres designats són el manxec Àngel Lucas de Lucas i el madrileny Àngel González Zumajo. El matx serà retransmès per la televisió autonòmica IB3. Inquers i palmesans han començat la competició amb mal peu i el perdedor del derbi s'allunyarà encara més dels conjunts punters. Emperò els objectius marcats per les dues directives són completament diferents. Els locals es conformen a continuar una temporada més a la Lliga LEB Or i el conjunt de Ciutat aspira a fites més altes, l'ascens a la Lliga ACB. Quan el club va pujar a la categoria de plata del bàsquet estatal, la directiva va decidir que en tres anys s'ha de complir aquest pla previst. Enguany ja és la tercera temporada que el club pertany a la Lliga LEB Or.

Els inquers no han disposat en les darreres jornades de l'escorta Marc Blanch i el seu home franquícia, el nord-americà Thomas G. Terrell, ha actuat minvat. Per la seva banda, el Palma Aqua Màgica ha tingut una sèrie de lesionats i s'han vist obligats a realitzar els primers canvis, fitxant José Maria Belmón per al senegalès M'Bengue. L'estrella del conjunt palmesà, l'ala-pivot d'Atlantic City, Lou Roe, encara no està al cent per cent recuperat. Pitjor està l'exinternacional de la selecció espanyola, Chuck Kornegay, molt descentrat en el seu debut a la jornada anterior contra el Melilla Baloncesto de Paco Olmos. Pronosticar un resultat en un derbi resulta, des de sempre, molt arriscat. Pel pressupost de la seva banqueta hauria de guanyar el conjunt entrenat per Diego Tobalina, peró José Luis Abós és una gineu vella i situacions més comlicades les ha tret endavant.

Després de la derrota encaixada contra el Melilla Baloncesto, va assegurar el president del PAM, Guillem Alomar, que alguns dels jugadors i el tècnic tindran un altre oportunitat en el derbi mallorquí. Les estadístiques entre els dos adversaris estan equilibrades. El Bàsquet Inca ha sumat un total de 521 punts i el quintet ciutadà 528. En els llançaments de dos punts, lleuger avantatge del club del Raiguer, amb 138/263 contra 123/259. Els triples són favorables a l'equip visitant, 58/163 contra 47/146. Els tirs lliures són igualats entre els dos, 108/144 els inquers i 104/138 el PAM. Cifres semblants en els rebots, amb un total de 211 el quintet de José Luis Abós, 53 d'ells ofensius, per als 212 del PAM, 60 d'ells en atac.

Els dos entrenadors, José Luis Abós i Diego Tobalina, disposen de jugadors franquícia que poden desequilibrar el marcador, Thomas Terrell per als Bàsquet Inca i Lou Roe per als visitants que tindran una especial atenció. En els darrers enfrontaments del Palma Aqua Màgica al Palma Arena, ha fallat la seva afició, amb una pobra entrada. Peró en aquest derbi, probablement, no serà així.

El Bàsquet Inca ja disposa de 1.300 socis abonats que des del primer fins al darrer minut animen els seus colors. La directiva ha preparat sorpreses, entre elles samarretes pels primers aficionats que es presentin al Palau per assitir amb els colors del club pintats. El derbi illenc promet ser, un any més, una jornada plena d'emocions pels dos clubs. Els dos tècnics han estudiat durant els darrers dies les tàctiques del seu adversari i per això no es descarta que intentin sortir amb alguna novetat per sorprendre el rival. Els inquers sortiran disposats a demostrar que tenir un major pressupost no és decisiu i que el treball d'equip és un factor molt important que pot sentenciar el marcador a favor d'un o altre equip en aquest derbi entre els equips punters de l'Illa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.