• Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
17°

El Barça desballesta l'autobús escocès

Els blaugrana sentenciaren, amb gols d'Henry i Messi, al primer temps l'accés a vuitens de final

fcBarcelona 2

glasgow 0

FC BARCELONA: Valdés, Puyol, Márquez, Milito, Abidal, Yaya Touré, Xavi, Iniesta, Henry, Messi i Ronladinho.

Gudjohnsen per Iniesta, Bojan per Roanldinho i Oleguer per Puyol.

glasgow rangers: McGregor, Hutton, Carlos Cuéllar, Weir, Papac, Hemdani, Beasley, Ferguson, Adam, McCulloch i Cousin.

Darcheville per Adam, Nacho Novo per Beasley i Naismith per Cousin.

ÀRBITRE: Eric Branhaard (Holanda).

gols:

1-0: minut 6, Henry.

2-0: minut 43, Messi.

El Barça va desmuntar l'ultraconservador plantejament del Glasgow Rangers (2-0) per situar-se al capdavant del grup i segellar pràcticament la seva classificació per als vuitens de final de la Lliga de Campions. Els de Frank Rijkaard s'asseguraran la primera plaça del grup si són capaços de guanyar al Camp Nou davant l'Stuttgart alemany, equip que ja no té cap possibilitat de classificar-se per a la següent ronda.

La idea que «dos no es barallen si un no vol» resumeix el succeït sobre el terreny de joc. El Barça va buscar la victòria i la va trobar en la primera jugada del partit; el Rangers no va reaccionar ni per aquestes i es va trobar amb un 2-0 a punt del descans. Malgrat que el Barça es va trobar amb l'escenari ideal -un gol en els primers minuts-, els escocesos no van variar el seu defensiu plantejament. Walter Smith, el tècnic dels Rangers, no va enganar ningú i va emular Jose María Maguregui «Magu» aquell entrenador que va patentar la tàctica de l'autobús en la dècada dels 80.

Amb el matiner gol del Barça, el Rangers no va variar les seves intencions i els blaugrana, amb avantatge al marcador i sense espais, es va dedicar a contemporitzar. El gol va arribar en el minut 6, en la primera aproximació, en una centrada des de l'esquerra de Ronaldinho sobre Messi, totalment desmarcat.La rematada de l'argentí amb el cap va superar McGregor, la pilota va pegar al pal i va rebotar en Henry, i involuntàriament a la mà del francès (1-0). I allà pràcticament es va acabar la història. Amb tal densitat de defenses, amb un plantejament tan ultraconservador i amb l'avantatge al marcador, els de Rijkaard inconscientment es van dedicar a jugar sense nervis.

En una paret entre Ronaldinho i Messi, el brasiler va rematar de puntera, va rebutjar el porter i l'argentí va marcar el 2-0 en el minut 43 amb el qual el partit va quedar liquidat.

El brasiler va estar especialment actiu en la primera part, present en totes les jugades de perill de l'equip. El segon temps no va tenir més història, el Barça cercava el tercer i el Rangers continuava tancat. El canvi de Ronnie per Bojan fou ovacionat.